Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Η αγία Brigid και κάποιοι προσκυνητές που χάθηκαν στο δάσος.

Η αγία Brigid και κάποιοι προσκυνητές που χάθηκαν στο δάσος.



Κάποιοι άνδρες, επιθυμώντας να επισκεφτούν την αγία Brigid, ήρθαν από μακριά και έφεραν μαζί τους πολλά δώρα πάνω σε άλογα και μέσα σε κάρα.
Όμως, την ημέρα που τους περίμεναν να φτάσουν, αυτοί οι ταξιδιώτες μπήκαν σε ένα πυκνό δάσος όπου τους βρήκε η νύχτα. Τόσο σκοτεινές ήταν οι σκιές του δάσους, που δεν μπορούσαν να δουν για να βγουν από αυτό και πήραν λάθος δρόμο.

Παρόλα αυτά, η αγία Brigid είχε μία προφητική διαίσθηση σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν. Αφού προσευχήθηκε στον Θεό για αυτούς, είπε στις μοναχές της να ανάψουν μία φωτιά και να ζεστάνουν λίγο νερό για να πλύνει τα πόδια των προσκυνητών που θα έρχονταν αυτή τη νύχτα. Οι μοναχές της ξαφνιαστήκαν όταν άκουσαν πως θα έφταναν προσκυνητές μέσα στο σκοτάδι αυτής της νύχτας. Την ίδια στιγμή, ένα μεγάλο φως εμφανίστηκε στους ταξιδιώτες. Η λάμψη του φώτιζε το μονοπάτι τους, ώσπου έφτασαν στο μοναστήρι της αγίας Brigid.  

Η αγία παρθένα βγήκε έξω για να υποδεχτεί τους προσκυνητές και όλοι τους ευχαρίστησαν τον Θεό. Έχοντας ολοκληρώσει την επίσκεψη τους, και αφού είχαν μείνει για τρεις ημέρες, οι προσκυνητές επέστρεψαν από τον δρόμο που είχαν έρθει. Ο δρόμος ήταν σε τόσο κακή κατάσταση που δυσκολεύονταν να τραβήξουν τα άδεια κάρα μέσα στο φως της ημέρας. Όμως μέσα από τις προσευχές της αγίας Brigid ο Χριστός έκανε το μονοπάτι τους ομαλό και μέσα στη νύχτα ένα λαμπερό φως φώτιζε το μονοπάτι τους.  

Αγγλικό κείμενο
https://archive.org/stream/lifeofstbrigidvi00ohanuoft/lifeofstbrigidvi00ohanuoft_djvu.txt

Μετάφραση Orthodoxy-Rainbow

Δεν υπάρχουν σχόλια: