Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Άγιος Αυγουστίνος αρχιεπίσκοπος Canterbury


Saint Augustine of Canterbury


Αρχιεπίσκοπος του Canterbury (605)

 Είναι ο ιδρυτής της Εκκλησίας στην νότια Αγγλία, η οποία εκείνον τον καιρό ήταν πλήρως παγανιστική, παρότι ο Χριστιανισμός ευδοκιμούσε στις Κέλτικες περιοχές της Ιρλανδίας, στην Ουαλία και σε σημεία της Σκωτίας.
Ο Αυγουστίνος, μοναχός στο μοναστήρι του αγίου Andrew στη Ρώμη, επιλέχτηκε από τον πάπα Gregory τον πρώτο να οδηγήσει μία αποστολή στην Αγγλία. Αυτός και μία συνοδεία από 40 μοναχούς αποβιβάστηκαν στην Αγγλία το 597 και τους υποδέχτηκε με θέρμη ο βασιλιάς Aethelbert, ο οποίος βαπτίστηκε από τον Αυγουστίνο και έγινε ο πρώτος Χριστιανός βασιλιάς των Αγγλο-Σαξόνων.

Το 601 ο πάπας Gregory έκανε τον Αυγουστίνο Αρχιεπίσκοπο της Βρετανίας, και εγκατέστησε τον ναό του στο Canterbury, όπου εγκατέστησε επίσης και ένα μοναστήρι.
Ο Άγιος Αυγουστίνος εργάστηκε ανεπιτυχώς στο να ενώσει τις Εκκλησίες με αυτή των Ιρλανδών μοναχών και των ιεραρχών, οι οποίοι ακολούθησαν διαφορετικές λειτουργικές πρακτικές, κράτησαν διαφορετική ημερομηνία για το Πάσχα, και απέρριψαν τις λιγότερο αυστηρές μοναστικές πρακτικές τις οποίες εισηγήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος. Κοιμήθηκε εν ειρήνη. 

Εορτάζεται στις 26 Μαΐου.

 Μετάφραση orthodoxy-rainbow
Αγγλικό κείμενο
http://www.thyateira.org.uk/index.php?option=com_content&task=view&id=336&Itemid=151

Δεν υπάρχουν σχόλια: