Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Άγιος Fiacre (Φιάχρα) του Breuil της Γαλλίας.

Άγιος Fiacre (Φιάχρα) του Breuil της Γαλλίας.



Το όνομα Fiacre (Ιρλανδικά: Fiachra, Λατινικά: Fiacrius) είναι το όνομα τριών διαφορετικών Ιρλανδών αγίων. Ο ποιο γνωστός είναι ο άγιος Fiacre του Breuil της Γαλλίας, (κοίμηση 18 Αυγούστου του 670) ο οποίος  έχτισε έναν ξενώνα για τους ταξιδιώτες στην περιοχή που σήμερα ονομάζεται Saint-Fiacre, Seine-et-Marne στην Γαλλία.  

Ο Fiacre έζησε σε ένα ερημητήριο στην County Kilkenny της Ιρλανδίας. Έγινε γνωστός γιατί γνώριζε πολλά για τα θεραπευτικά βότανα, θεράπευε τους ανθρώπους και ζούσε μία αγία ζωή. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μαζευτούν γύρω του πολλοί μαθητές. Αναζητώντας περισσότερη ησυχία, εγκατέλειψε την πατρίδα του και πήγε στην Γαλλία στην περιοχή Meaux.

Προσέγγισε τον άγιο Faro, τον Επίσκοπο της Meaux, στον οποίο γνωστοποίησε την επιθυμία του να ζήσει μία ερημική ζωή μέσα στο δάσος. Ο άγιος Faro του έδειξε ένα σημείο στο Breuil, στην περιοχή της Brie. Εκεί ο άγιος Fiacre έχτισε ένα εκκλησάκι το οποίο αφιέρωσε στην Παναγία, έναν ξενώνα στον οποίο δεχόταν τους ταξιδιώτες και ένα κελί στο οποίο ζούσε ο ίδιος. Έζησε μία ζωή με μεγάλη άσκηση, με προσευχή, νηστεία, αγρυπνίες και με χειρονακτική εργασία στον κήπο. Κοιμήθηκε στις 18 Αυγούστου του 670.

Είναι προστάτης άγιος των κηπουρών και των φαρμακοποιών.

Ημέρα μνήμης 30 Αυγούστου.


Αγγλικό κείμενο
https://en.wikipedia.org/wiki/Saint_Fiacre

Μετάφραση Orthodoxy-Rainbow

Δεν υπάρχουν σχόλια: