Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Τρίτη 6 Ιουλίου 2021

Αγία Arilda του Oldbury

Αγία Arilda του Oldbury



Η αγία Arilda (Αρίλντα), ή Arild, ήταν μία αγία από το Oldbury-on-Severn της Αγγλικής κομητείας του Gloucestershire. Πιθανόν να έζησε τον 5ο ή τον 6ο αιώνα και ήταν είτε Αγγλοσαξονικής είτε Ουαλικής καταγωγής.  

Η Arilda ήταν μία παρθενομάρτυρας, η οποία, σύμφωνα με τον John Leland, σφάχτηκε από έναν νεαρό που τον έλεγαν Municus  όταν αρνήθηκε να κοιμηθεί μαζί του. 

Ο Leland υποστηρίζει πως η Arilda ζούσε στο Kington, ένα χωριουδάκι στην περιοχή Oldbury-on-Severn, όπου υπάρχει ένα πηγάδι με αγιασμένο νερό που φέρει το όνομα της Alrida. Τα νερά του πηγαδιού λέγεται πως είναι κόκκινα από το αίμα της αγίας όμως από άλλους υποστηρίζεται πως αυτό συμβαίνει λόγο κάποιων φυκιών που βρίσκονται στο πηγάδι και έχουν κόκκινο χρώμα. 

Υπήρχε ένα ιερό αφιερωμένο στην  Arilda  στο Αββαείο του Αγίου Πέτρου στο Gloucester, το οποίο έχει γίνει τώρα ο Καθεδρικός του Gloucester , όμως καταστράφηκε την περίοδο της Ερήμωσης των Μοναστηριών. (Αναφέρεται στην περίοδο της Μεταρρύθμισης όπου καταστράφηκαν πολλά Μοναστήρια)


Μετάφραση Orthodoxy-Rainbow 

Δεν υπάρχουν σχόλια: