Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Ο άγιος Κάθμπερτ (Cuthbert) και ο αετός




Στον δρόμο για το σπίτι μετά από μία ιδιαίτερα επίπονη κηρυγματική  πεζοπορία, ο νεαρός συνοδός του Κάθμπερτ ανακουφίστηκε όταν τον άκουσε να μιλάει σχετικά με το γεύμα τους. "Σκεφτόμουν σχετικά με αυτό" είπε ο νεαρός με αγωνία. "Έχουμε να διανύσουμε πολύ δρόμο μέχρι την επιστροφή. Δεν φέραμε τίποτα για να φάμε και δεν κανονίσαμε να μείνουμε σε κάποιο πανδοχείο.'

Ο Κάθμπερτ έριξε το βλέμμα του επάνω του και του είπε : "Πρέπει να μάθεις να έχεις πίστη αγόρι μου." Και εκείνη τη στιγμή πρόσθεσε δείχνοντας έναν αετό που πετούσε πάνω από το ποτάμι "Ακόμη και αυτός ο αετός μπορεί να μας ταΐσει, εάν ο Θεός το επιθυμεί." Εκείνη τη στιγμή είδαν τον αετό να προσγειώνεται στην ακτή έχοντας κάτι στα πόδια του. "Τρέξε να δεις τι έχει για εμάς" είπε ο Κάθμπερτ.   

Ο νεαρός επέστρεψε σύντομα πίσω με ένα μεγάλο ψάρι. Τότε ο Κάθμπερτ του είπε: "Μα γιατί δεν άφησες το μισό ψάρι για τον ευεργέτη μας;" Όταν αυτό κανονίστηκε, συνέχισαν το ταξίδι τους. Τελικά έφτασαν σε ένα χωριό όπου ο Κάθμπερτ έψησε το ψάρι και το μοιράστηκε με όλους. 

Πηγή wikipedia

Μετάφραση Orthodoxy-Rainbow 

Δεν υπάρχουν σχόλια: