Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Ο θρύλος της Zelda. Μασονία κ.α

Σε αυτό το άρθρο θα επανέλθω και πάλι στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, την Ιαπωνία και συγκεκριμένα με το διάσημο βιντεοπαιχνίδι της Nintendo "The Legend of Zelda", ο θρύλος της Zelda δηλαδή. Ξεκινώντας την παρουσίαση να αναφέρω πως το Zelda είναι δημιούργημα του Ιάπωνα γραφίστα Shigeru Miyamoto ο οποίος θεωρείτε ο μεγαλύτερος σχεδιαστής βιντεοπαιχνιδιών στον κόσμο. Έχει δημιουργήσει χαρακτήρες  όπως ο Super Mario.(φώτο παρακάτω). Το παιχνίδι γνωρίζει άνθιση και στο Ελληνικό κοινό. 
 Το σενάριο της σειράς των παιχνιδιών περιστρέφεται γύρω από έναν εκλεκτό νέο ο οποίος ονομάζεται Link(σύνδεσμος) και έχει ως χρέος να υπερασπίζεται την πριγκίπισσα Zelda από τις δυνάμεις του κακού και γενικά(το σενάριο εναλλάσσεται ελαφρώς ανά παιχνίδι και το καθένα φέρει και έναν υπότιτλο ανάλογα με την υπόθεση της ιστορίας π.χ Ocarina of Time) την υπεράσπιση του καλού από τις δυνάμεις του σκότους. Ο κεντρικός κακός έχει σχεδόν πάντα ως στόχο να αποκτήσει  το Triforce, μια πυγή δύναμης που προσφέρθηκε στους ανθρώπους από τις τρεις θεές που  δημιούργησαν τον κόσμο και όποιος κατέχει όλη του τη δύναμη μπορεί να πραγματοποιήσει κάθε του επιθυμία(συνήθως το κατέχει η πριγκίπισσα για αυτό την απαγάγει για να της το πάρει).  Και εδώ ξεκινάνε τα πρώτα στοιχεία που συνδέουν το παιχνίδι με την σκοτεινή Μασονία και εισάγουν τον ανύποπτο παίκτη στη φιλοσοφία της.(σχετικά με τη Μασονία εδώ http://www.pentapostagma.gr/2011/09/blog-post_503.html) Ας δούμε μια φώτο του Triforce

   Οι ομοιότητες με την πυραμίδα των Illuminati είναι εμφανέστατες. Μία πηγή δύναμης και δόξας για όποιον το αποκτήσει.

Παρακάτω βλέπουμε τη φωτογραφία ενός από τους χαρακτήρες(ανήκει σε μία ειδική ομάδα που υπερασπίζεται τη βασιλική οικογένεια) που φέρει στο μέτωπο τον παντεπόπτη οφθαλμό. Ο συγκεκριμένος χαρακτήρας μπορεί να προβλέπει το μέλλον μέσα από μια μαγική σφαίρα.  Επίσης τα αφτιά της μοιάζουν με κέρατα και παραπέμπουν έντονα στον Μπαφομέτ. (από το παιχνίδι Twilight princess)













Μετά βλέπουμε και πάλι έναν χαρακτήρα της ίδιας ομάδας(είναι η πριγκίπισσα Zelda μεταμφιεσμένη) να κάνει χρήση των δυνάμεων του Triforce. Παρατηρήστε πως καλύπτει το ένα της μάτι(χαρακτηριστική κίνηση των Μασόνων)  και το μάτι που φαίνεται αμυδρά στο στήθος της. (παιχνίδι Ocarina of Time)




Άλλος χαρακτήρας με ξεκάθαρη Μασονική εμφάνιση. Αποκαλύπτεται μόνο το ένα μάτι και το άλλο φέρει τον παντεπόπτη οφθαλμό.


Ο παντεπόπτης οφθαλμός στην κάπα της πριγκίπισσας.




Παρακάτω βλέπουμε τον ονομαζόμενο "Ναό του Χρόνου" , όπου ο κεντρικός χαρακτήρας πρέπει να περάσει μέσα από την είσοδο που στην κορυφή της έχει το σύμβολο του Trifoce προκειμένου να ταξιδέψει στο χρόνο. Παρατηρήστε τα ασπρόμαυρα τετραγωνάκια στο πάτωμα και την είσοδο. Ο παίκτης στην ουσία καλείτε  να συμμετέχει σε μια μύηση στον Τεκτονισμό. Κατά τον τρόπο που μυούνται οι Τέκτονες έτσι και ο παίκτης, ανύποπτος ξετυλίγει αυτή τη φρικτή τελετουργία. Μάλιστα, πριν να μπεις στο ναό πρέπει να περάσεις κάποιες δοκιμασίες(να μαζέψεις τρία πετράδια προκειμένου να αποδείξεις την αξία σου)



Σημαντικό να αναφέρουμε πως μέσα στο ναό συναντάς έναν "σοφό" ο οποίος αυτοαποκαλείται ο σοφός του Φωτός. Αυτός ο σοφός ονομάζεται  Rauru (οι Μασόνοι και σχετικοί δοξάζουν και τον Ρα τον αιγυπτιακό θεό του φωτός, αιγυπτιακή δαιμονολατρία και τα συναφή).
Παρακάτω ο "σοφός" με το triforce στη ζώνη του.




Στο παιχνίδι Zelda majoras mask ο ήρωας με μία μελωδία μετατρέπει τις ψυχές ανθρώπων σε μάσκες που έπειτα φοράει για να πάρει διάφορες δυνάμεις.


Το τελικό αφεντικό στο majoras mask, με ένα μάτι στην κορυφή και μία κερασφόρο μάσκα.


Σε παλαιότερη έκδοση του παιχνιδιού Ocarina of time ο κεντρικός χαρακτήρας έφερε μία ασπίδα με την   Ισλαμική ημισέληνο( δεν ήταν φτιαγμένο με  photoshop η κάτι αντίστοιχο αλλά κυκλοφόρησε όντως έτσι)  . Αυτό συνέβη στην Ιαπωνική  έκδοση μόνο και έπειτα έσπευσαν να το αλλάξουν για την κυκλοφορία του παιχνιδιού στον υπόλοιπο κόσμο(ποιος ξέρει γιατί;). Φώτο παρακάτω




 Επίσης σε έναν ναό στο ίδιο παιχνίδι, μέσα στη μουσική ακούγονταν Ισλαμικοί ύμνοι, πράγμα που επίσης άλλαξαν μετέπειτα. Μπορείτε να ακούσετε το αυθεντικό με τους Ισλαμικούς ύμνους στο παρακάτω βίντεο.





Ακόμη συναντούμε και στοιχεία παγανισμού με χαρακτήρες όπως το δέντρο στην παρακάτω φώτο το οποίο παρουσιάζεται σαν θεότητα που δίνει ζωή σε ένα δάσος.(συν τις νεράιδες και άλλα που χρησιμοποιούνται κατά τα πρότυπα του παγανισμού). Δείτε για τον παγανισμό εδώ  http://www.pentapostagma.gr/2012/01/blog-post_5828.html
Ο κακός τύπος του παιχνιδιού χρησιμοποιεί το triforce...
για να εξελιχθεί σε ένα κερασφόρο κτήνος(σωστή ανατομία δαίμονα)












Προώθηση της ομοφυλοφιλίας. Δείτε τους δύο ψηλούς τύπους πίσω αριστερά και δεξιά στη φώτο παρακάτω(μάλιστα μέσα στο παιχνίδι οι θηλυπρεπείς κινήσεις τους είναι πολύ έκδηλες)

Στο παρακάτω βίντεο μία τελετή όπου  ο κακός προσπαθεί να αποσπάσει ένα κομμάτι από το triforce μέσα από την πριγκίπισσα(οι τελετές είναι συχνό φαινόμενο.) 







Ο φακός της αλήθειας. Ένα αντικείμενο με μορφή ματιού το οποίο επιτρέπει στον κάτοχο του να βλέπει κρυμμένα πράγματα...(βλέπε παντεπόπτης οφθαλμός) 






 














Στο τέλος του παιχνιδιού Ocarina of Time το χέρι του ήρωα σφραγίζεται με το Triforce(βλέπε χάραγμα) 


Ξεκάθαρη μασονική πυραμίδα στο φόντο 






Ένα από τα τέρατα του παιχνιδιού. Τελείως αρρωστημένο.(ακολουθούν και άλλα.)















Δαιμονικά χέρια που πέφτουν από τις οροφές και αρπάζουν τα θύματα τους.






Το όνομα του αλόγου του πρωταγωνιστή  είναι Έπονα (Epona). Το ίδιο ακριβώς όνομα έχει και μια θεά των ειδωλολατρών (τιμόταν κυρίως από τους Ρωμαίους και έπειτα και από τους Κέλτες, ίσως και από άλλους) η οποία ήταν προστάτιδα των αλόγων! Δεν νομίζω πως είναι τυχαίο.   



Μία εικόνα που απεικονίζει τη θεά Έπονα.








Το παιχνίδι γενικά είναι γεμάτο από αντίστοιχα σύμβολα και αποκρυφιστικές καταστάσεις καθώς και από βίαια τέρατα και άλλα πολλά. Τυχαίο το ότι το προωθούν τόσο έντονα;

http://orthodoxy-rainbow.blogspot.com/




  

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΎΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΚΟΥΣΤΟ,ΑΥΤΗ Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ!ΒΑΖΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΧΥΠΟΠΤΟ,ΠΟΝΗΡΟ Κ ΑΡΡΩΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΜΑΣΟΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΘΩΟ Κ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟ Π ΓΡΑΦΕΤΕ ΞΑΝΑ Κ ΞΑΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΝΤΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΣΑΣ ΓΙΝΟΜΑΙ ΑΠΛΑ ΠΙΟ ΕΞΑΛΛΗ!ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΜΑΣΟΝΙΑ Κ ΕΙΜΑΙ ΑΡΚΕΤΗ ΕΝΗΜΕΡΗ ΕΠΙ Τ ΘΕΜΑΤΟΣ Κ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΜΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕΓΑΛΩΣΑ Κ ΔΝ ΚΡΥΒΩ ΠΩΣ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΩ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ Κ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ Μ ΜΕ ΑΥΤΟ.ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Π ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ Κ ΣΩΣΤΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ/ΕΦΗΒΟΥ.ΕΙΜΑΙ ΜΟΛΙΣ 18 ΧΡΟΝΩΝ Κ ΔΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΟΣΑ ΓΡΑΦΩ ΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΛΙΓΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ Κ ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΡΕΠΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ.ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ!

Χρήστος είπε...

Δεν νομίζω πως το θέμα αφήνει περιθώρια αμφιβολίας για το ότι το παιχνίδι έχει άμεση σχέση με τη Μασονία.
Μήπως να αναφέρω για τα ζόμπι Gibdos τα οποία ρουφούν την ενέργεια του θύματος τους σκαρφαλώνοντας στην πλάτη του;
Για τα δαιμονικά-τερατώδη χέρια που πέφτουν από το ταβάνι(ocarina of time, majoras mask) και σε αρπάζουν;
Για τους σκελετούς που ξεφυτρώνουν τα μεσάνυχτα και σε κυνηγάνε στην πεδιάδα του Hyrule(ocarina of time).
Για το αιματοβαμμένο τέρας dead hand στο empty well του ocarina of time;
Και υπάρχουν πολλά άλλα φρικαλέα στοιχεία σε αυτό το παιχνίδι που το κάνουν ακατάλληλο για κάθε άνθρωπο που θέλει την ψυχική του υγεία. Όχι, δεν το θεωρώ κατάλληλο για τα παιδιά, αντίθετα είναι άκρως επικίνδυνο.
Ακολουθούν φωτογραφίες(κάντε μαρκάρισμα του συνδέσμου και δεξί κλικ για να τις ανοίξετε)με τα όμορφα στοιχεία του zelda που...είναι κατάλληλα για παιδιά...

http://images.wikia.com/zelda/images/1/1f/Dead_Hand.png

http://images3.wikia.nocookie.net/zelda/images/e/e5/ReDead_(The_Wind_Waker).png

http://i.ytimg.com/vi/cRF8IDEKtEU/0.jpg

http://images.wikia.com/villains/images/3/3e/Morpheel.jpg

Δείτε το φόντο της παρακάτω φωτογραφίας

http://bszelda.zeldalegends.net/storypics/darknut.jpg

Χρήστος είπε...

Τώρα μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες μέσα στο άρθρο. Δημοσιεύτηκαν.

Ανώνυμος είπε...

Τα σύμβολα των Ιλλουμινάτι προωθούνται με παιγνιώδη τρόπο χρόνια τώρα... Το ότι κάποιοι έχουν ενημερωθεί για να τα εντοπίζουν, δεν σημαίνει ότι και τα παιδιά μπορούν να τα δουν με κριτική σκέψη.

Τα σύμβολα εντυπώνονται στον εγκέφαλο των παιδιών και τα συνηθίζουν. Όσοι γεννήθηκαν πριν την μετάβαση στην ψηφιακή εποχή των κινητών τηλεφώνων και του ίντερνετ έχουν τουλάχιστον κάποιο μέτρο σύγκρισης. Τα παιδιά που μεγάλωσαν μόνο στην εικονική πραγματικότητα που δημιούργησαν άλλοι γι' αυτούς και οι γονείς τους δεν τους εφοδίασαν με τις κατάλληλες άμυνες και την κατάλληλη εκπαίδευση ώστε να τα δουν με κριτική σκέψη είναι απόλυτα λογικό να επηρεάζονται από τέτοιου είδους πρότυπα και σύμβολα. Κι εγώ μεγάλωσα με το συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά εφοδιάστηκα και με την κατάλληλη ανατροφή και εκπαίδευση από την οικογένειά μου ώστε να παρατηρώ το κάθε τι που μου προσφέρουν με ικανότητα διάκρισης.

Οπότε προς τι ο εξοργισμός για το ότι ένα απλό άρθρο που αποκαλύπτει κάποια στοιχεία αποτελεί προπαγάνδα... σιγά μην καταστραφεί η Nintendo οικονομικά λόγω ενός άρθρου σε ένα ελληνικό blog. Στην φετινή E3 πάντως έγινε χαμός με την παρουσίαση του καινούριου συστήματος οικογενειακής χειραγώγησης... έβαλαν και μια γιαγιά στο παιχνίδι οι αγαπητοί Ασιάτες για να προσεγγίσουν ακόμη πιο πολύ τη δυτική οικογένεια στο τριπάκι της αποχαύνωσης... Αυτά από έναν μανιακό gamer που όμως έμαθε να ξεχωρίζει τα σημάδια γιατί είχε την τύχη να βρεθεί στο κατάλληλο περιβάλλον και είχε την κατάλληλη εκπαίδευση. "Σ' όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις" λέει η παροιμία. Ας διοχετεύουμε καλύτερα την αρνητική ενέργεια που μας δημιουργεί η ψηφιακή πραγματικότητα εναντίον αυτών που προσπαθούν να διαδώσουν τον σπόρο του κακού με οποιονδήποτε τρόπο βρίσκουν δυνατόν και χτυπάν στο μέλλον μας που το αποτελούν τα παιδιά, μέσω της εκπαίδευσης η οποία φαίνεται ανύπαρκτη ειδικά τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

Χρήστος είπε...

Σε ευχαριστούμε για αυτό το σχόλιο. Θα δημοσιευτεί και σαν ανάρτηση.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω στο θεμα οτι αυτο το παιχνιδι περιεχει στοιχεια μασονιας και τεκτονισμου...επισης συμφωνω με ενα σχολιο ενος ανωνυμου που λεει οτι ειναι μια προπαγανδρα αυτο το αρθρο...αυτος που εγραψε το αρθρο εκανε πολυ καλα για να ξυπνησει τους ανθρωπους και να μην παρασυρονται..αλλα δε σημαινει πως δε πρεπει να το αγοροασουμε..ειναι ενα πολυ ωραιο παιχνιδι με ωραια ιστορια..απο τη στιγμη που ξερουμε τα πιστευω μας και ξερουμε τι εινια η μασονια κτλ δεν υπαρχει φοβος στο να το παιξουμε...ειναι ενα εξαιρετο παιχνιδι και απο τη στιγμη αυτος που το παιζει ξερει τα πιστευω του δεν υπαρχει φοβος στο να παρασυρθει σε μασονικες μαλακιες!!

Χρήστος είπε...



Εάν γνωρίζεις για όλα αυτά τα σατανικά που περιέχει και εξακολουθείς να το ονομάζεις ωραίο παιχνίδι και δεν έχεις κάποιο θέμα με το να ασχοληθείς μαζί του τότε μάλλον κάπου έχεις μπερδευτεί.
Έχω παίξει όλα τα Zelda μέχρι και το twilight princess και ναι παραδέχομαι πως από τεχνικής πλευράς τα παιχνίδια είναι φανταστικά αλλά όταν έμαθα για όλα αυτά που κρύβουν από πίσω (μασονία κ.τ.λ.) τα εγκατέλειψα και δεν έπαιξα ποτέ ξανά και είμαι βέβαιος πως αυτό είναι το σωστό.
Εξάλλου όταν τα αγοράζεις στηρίζεις οικονομικά όλους αυτούς που θέλουν να παρασύρουν τον κόσμο στη Μασονία και στον Νέο-Παγανισμό με τους ποιο πονηρούς τρόπους. Η λύση βέβαια δεν είναι το να αγοράσεις κάποιο πειρατικό παιχνίδι για να εξακολουθείς να το παίζεις χωρίς να στηρίξεις αυτούς. Το θέμα είναι να μην σε παρασύρει η εξωτερική λάμψη του παιχνιδιού, το ωραίο «περιτύλιγμα» του (μεταφορικά η λέξη «περιτύλιγμα») , να συνειδητοποιήσεις το πόσο πραγματικά σκοτεινά είναι και συνειδητοποιώντας το αυτό να τα αφήσεις.
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το πόσο σκοτεινά είναι αυτά τα παιχνίδια και να εξακολουθούμε να ασχολούμαστε μαζί τους. Είναι αντιφατικό.
Από τη στιγμή που ξέρουμε τι προωθούν οφείλουμε να τους γυρίσουμε την πλάτη.
Αυτά είχα να πω. Θα μου επιτρέψεις να μη συνεχίσω την συζήτηση μιας και το θέμα πρακτικά έκλεισε. Το θέμα είναι να δείξεις την απαραίτητη αυταπάρνηση και να αφήσεις αυτά τα παιχνίδια.

Ανώνυμος είπε...

Μην φοβάστε να είστε ο εαυτός σας. ''Time passes, people move, like a river's flow, it never ends...'' Sheik, Ocarina of Time. Αγάπη & Ειρήνη.

Unknown είπε...

Χρήστο συμφωνώ με σένα. Δεν είναι μόνο ότι για να του αρέσει κάποιου αυτά πρέπει να έχει παρασυρθεί από το αντίχριστο πνεύμα της εποχής μας αλλά και ότι με το να έχει κάποιος(ποσό μάλλον ένα παιδί) συναναστροφές με τέτοια παιχνίδια ΔΙΝΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΞΕΙ. Θα αναφέρω το παράδειγμα της γιόγκα. Σύμφωνα με την λογική των προηγούμενων σχολίων εφόσον ξέρω πως η γιόγκα είναι κακή δεν πειράζει να την δοκιμάσω!(αναφέρομαι στο σχόλιο που λέει ότι εφόσον ξέρω πως η μασονία είναι κακή δεν κινδυνεύω να παρασυρθώ από το παιχνίδι) Όπως και με την γιόγκα που αν ασχοληθείς με αυτήν σε πλησιάζουν πονηρά πνεύματα (υπάρχουν άπειρες μαρτυρίες για αυτό δεν μπορεί κάποιος να το αμφισβητήσει πχ τον νεαρό μάγο που είχε επισκεφθεί τον Άγιο Παΐσιο ) έτσι και με αυτά τα παιχνίδια δεν πρέπει να μπλέκει κάνεις γιατί τον αφήνει η θεία χάρη και του έρχεται η δαιμονική επιρροή. Αν δέχεσαι να παίζεις αυτά τα παιχνίδια εφόσον ξέρεις ότι κρύβουν μέσα τους τέτοια σύμβολα είναι σαν να τα αποδέχεσαι παίζοντας με αυτά, να σε ακολουθούν στην αθωότερη δραστηριότητα του παιδιού,το παιχνίδι. Από προσωπική εμπειρία(είμαι μαθητής της Δευτέρας γυμνασίου) ξέρω πως μετά από πολύωρη χρήση δεν νοιώθεις στην καρδιά σου την αγάπη προς τον Θεό. Σε νοιάζει μόνο για το παιχνίδι και έχεις ξεχάσει τον Θεό, το σημαντικότερο πράγμα στην ζωή του ανθρώπου. Νοιώθεις μια αίσθηση που αρχικά φαίνεται ωραία αλλά γεμίζει την καρδιά σου με ένταση και δεν την αφήνει να ησυχάσει (δαιμονική επιρροή, γιατί οι δαίμονες μόνο αρνητικά συναισθήματα σου φέρνουν). Ας γυρίσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα πίσω στον Θεό που μας αγαπάει τόσο πολύ.

Unknown είπε...

Καλά τα λες Χρήστο