Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

ΑΛΓΕΡΙΑ: Φυλακή 5 χρόνια σε χριστιανό γιατί μιλούσε σε γείτονά του για την πίστη του


The Christian Post / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Ένας χριστιανός καταδικάστηκε σε πενταετή φυλάκιση επειδή μιλούσε για τη πίστη του σε γείτονά του. Σύμφωνα με την International Christian Concern (ICC), στον Siagh Krimoεπιβλήθηκε η ποινή την περασμένη εβδομάδα σε δικαστήριο της περιοχής Djamel, του Οράν στην Αλγερία.
Ο εισαγγελέας κατηγόρησε γρήγορα τον Krimo για προσηλυτισμό, μετά από την καταγγελία του γείτονά του που τον κατηγόρησε ότι έκανε δυσφημιστικές δηλώσεις κατά του Προφήτη Μωάμεθ.
Ο Krimo καταδικάστηκε βάσει του άρθρου 144 παρ. 2 του Ποινικού Κώδικα της Αλγερίας που καθιστά ποινικό αδίκημα την «προσβολή του προφήτη» ή «την δυσφήμιση των δογμάτων και διδαγμάτων του Ισλάμ».
Ο Aidan Clay, του ICC για τη Μέση Ανατολή, δήλωσε: «Η αλγερινοί χριστιανοί βρίσκονται κάτω από επίθεση τις τελευταίες εβδομάδες καθώς με βάση τη νομοθεσία όλο και περισσότεροι υφίστανται διακρίσεις.
«Ενώ η Αλγερία διακηρύσσει ότι υπερασπίζεται τη θρησκευτική ελευθερία, αγκαλιάζει επίσης νόμο περί βλασφημίας, ο οποίος εκ φύσεώς, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δίωξη όποιου δεν ακολουθεί την θρησκεία του Ισλάμ.
«Καλούμε την Αλγερία να απαλλάξει τον Siagh από όλες τις κατηγορίες και να καταργήσει το άρθρο 144 παρ. 2 του Ποινικού Κώδικα».
Η είδηση ​​υπογραμμίζει την κλιμάκωση της κατάστασης στη χώρα, και έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά από την εντολή σε επτά εκκλησίες της Αλγερίας να κλείσουν, επειδή τις κατηγόρησε ο κυβερνήτης της επαρχίας του ότι λειτουργούν "παράνομα".
Ο Αστυνομικός Διευθυντής Ben Salma, επικαλούμενος το διάταγμα του κυβερνήτη της επαρχίας Bejaia, δήλωσε ότι όλες οι εκκλησίες σε όλα τα τμήματα της χώρας πρέπει να κλείσουν λόγω έλλειψης συμμόρφωσης με τους κανονισμούς. Ωστόσο, οι χριστιανοί ηγέτες απέρριψαν αυτόν τον ισχυρισμό, καθώς ο επαρχιακός κυβερνήτης δεν έχει εξουσία σε εθνικό επίπεδο.
"Όλα τα κτίρια που προορίζονται για την άσκηση της θρησκευτικής λατρείας, εκτός της μουσουλμανικής θα τεθούν οριστικά εκτός λειτουργίας σε όλες τις περιοχές της χώρας, καθώς και εκείνα που δεν έχουν λάβει την άδεια της συμμόρφωσης από την Εθνική Επιτροπή," είπε ο Salma στην ανακοίνωση για το κλείσιμο.
Ο Krimo, ο οποίος είναι σύζυγος και πατέρας, αντιμετωπίζει τώρα το ενδεχόμενο να περάσει τα επόμενα πέντε χρόνια στη φυλακή, αν δεν καταφέρει να συντάξει μια επιτυχημένη έφεση κατά της απόφασης. Σύμφωνα με το ICC, ο Krimo έχει 10 ημέρες να ασκήσει έφεση κατά της ποινής.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή
Σχ. ΚΟ: Την ίδια ώρα μεγαλύτερη θρησκευτική «ανοχή» δεν πρέπει να δείξει η Αλγερία και οι λοιπές μουσουλμανικές χώρες, αλλά η… Ευρώπη, κατά τους διορισμένους γραφειοκράτες των Βρυξελλών (βλ. παραπάνω άρθρο).Ιμάμηδες και ψευτο-ιμάμηδες κυκλοφορούν ελεύθερα στην Αθήνα διαδίδοντας την πίστη τους / προσηλυτίζοντας, διοργανώνοντας υπαίθριες προσευχές και απαιτώντας περισσότερα τζαμιά. Έχει ακόμα περιθώρια για περαιτέρω «ανοχή» η «άπιστη» Δύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: