Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ 1821 ΗΤΑΝ ΕΥΛΑΒΕΣΤΑΤΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ «ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ»!





Εκείνοι που ορκίστηκαν στο Ιερό Λάβαρο της Αγίας Λαύρας ήταν άραγε «περισσότερο Έλληνες παρά Χριστιανοί»; Ήταν παγανιστές ή άθεοι;
Του Δημήτρη Σωτηρόπουλου*
Το καλό της κουτσουρεμένης ψευδο - δημοκρατίας μας, είναι πως ο καθένας μπορεί (ακόμα) να εκφράζει ελεύθερα την όποια άποψή του. Το κακό, είναι πως ανάμεσα σε αυτές τις απόψεις κυκλοφορούν και φρικτές διαστρεβλώσεις της Θρησκείας, της Ιστορίας μας ΚΛΠ που υποτιμούν βάναυσα τη νοημοσύνη μας. Και πάλι όμως - άλλο ένα καλό - αυτές μπορούν να απαντηθούν αναλόγως, συντρίβοντας την ανθελληνική, αντιχριστιανική και διασπαστική προπαγάνδα γνωστών και μη εξαιρεταίων «υπερελλήνων».
Κάνουμε αυτό τον μικρό πρόλογο, διότι ακούμε εδώ και καιρό κάποιους να διαχωρίζουν την Ορθοδοξία από την Ελλάδα, να μας λένε πως ακόμα και οι Αγωνιστές του '21 «ήταν Έλληνες και όχι απαραίτητα Χριστιανοί» και άλλες παρόμοιες ψευδολογίες. Σε αυτές θα απαντήσουμε με το παρόν άρθρο.



- Καταρχήν, για όποιον έχει στοιχειώδεις ιστορικές γνώσεις, αρκεί μια ανάγνωση των Απομνημονευμάτων των εν λόγω Αγωνιστών, έτσι ώστε να βγάλει εύκολα συμπεράσματα. Το κάνουν άραγε αυτό οι «ελληνολάτρες»;
- Αν το έκαναν, θα έβλεπαν ΠΩΣ ΟΛΟΙ, ΜΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ '21 ΗΤΑΝ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΤΥΠΙΚΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΜΑ ΕΥΛΑΒΕΣΤΑΤΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ!!!
Από πού να ξεκινήσουμε;
Από τον Αρχιστράτηγο Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, που στις δύσκολες στιγμές του Αγώνα προσευχόταν με θέρμη στην Παναγία;
Που εμψύχωνε τους συναγωνιστές του λέγοντας ότι «ο Θεός υπέγραψε την ελευθερία της Ελλάδος και δεν παίρνει πίσω την υπογραφή του»;
Που δίδασκε, γέρος πια, στα παιδιά πως «πρέπει να τηρείτε την Πίστη σας στον Χριστό»;
Που ομολογούσε ότι «όταν επιάσαμε τα άρματα είπαμε πρώτα υπέρ Πίστεως κι έπειτα υπέρ Πατρίδος»;
Που ξεκαθάρισε ότι «εμείς θ' αναστήσουμε μία Πατρίδα που κεφάλι θάχει το Χριστό και όχι ανθρώπους»;

Που, ακόμα κι όταν εξαιτίας της διχόνοιας καταδικάστηκε παράνομα σε θάνατο, τα πρώτα του λόγια ήταν «Μνήσθητί μου Κύριε όταν έλθεις εν τη Βασιλεία Σου»;
Μπορούμε να συνεχίσουμε για πολλή ώρα, γράφοντας μόνο για τον Κολοκοτρώνη! Υπάρχουν όμως κι άλλοι:
- Ο Παπαφλέσσας, που θρασύτατα επικαλούνται τα πρακτοράκια, είχε ιερό ζήλο για τον Αγώνα που πήγαζε από την βαθιά του Πίστη! Όταν έσφαλε και συνέβαλε στη διχόνοια των Ελλήνων, εξομολογήθηκε τις αμαρτίες του και ακολούθησε τον δρόμο της θυσίας!
- Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, όρκισε τους Αγωνιστές στη Σημαία με τον Σταυρό και τους απάλλαξε εν μέρει από τη βαριά νηστεία της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, προκειμένου εκείνοι να έχουν δυνάμεις για να πολεμούν!
- Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης, παρότι είχε έρθει σε στενή επαφή με τον άθεο ευρωπαϊκό «διαφωτισμό» και παγανισμό, διατράνωνε την Πίστη του πως «θα υψώσουμε τον Σταυρό του Χριστού και θα κατακρημνίσουμε την ημισέληνο»!
- Το ίδιο και ο Κοραής, παρότι είχε εντρυφήσει στα δυτικά άθεα «γράμματα», μίλαγε ευθέως για ξεσηκωμό ΟΛΩΝ των Ορθοδόξων λαών της Βαλκανικής, οραματιζόμενος την επανασύσταση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και όχι το μίζερο, απόλυτα ελεγχόμενο, νεοελληνικό κράτος που μας επέτρεψαν να έχουμε οι ξένοι δυνάστες!
- Ο δε μεγάλος πυρπολητής Κανάρης, είχε χτίσει ιδιαίτερο ξωκλήσσι στην αυλή του σπιτιού του, για να λειτουργείται καθημερινώς και αδιαλείπτως!
- Ο Στρατηγός Μακρυγιάννης, ήταν μέγας αρχαιολάτρης («γι' αυτά πολεμήσαμε», έλεγε στους φραγκολεβαντίνους δείχνοντας τα αρχαία ερείπια), ΑΛΛΑ ταυτόχρονα και πιστότατος Ορθόδοξος, σε σημείο να έχει...αναχωρήσει σε σπηλιά (!!!) πλησίον της κατοικίας του στην Αθήνα, γενόμενος κοσμοκαλόγερος!
«Όταν μου πειράζουν την Πατρίδα και την Θρησκεία, θα μιλήσω, θα νεργήσω κι ό,τι θέλουν ας μου κάνουν», τόνιζε μη φοβούμενος κανέναν, ούτε τους λυσσασμένους χριστιανομάχους του Όθωνα!
«Θρησκεία δεν αλλάζομεν εμείς, μήτε την πωλούμεν», συμπλήρωνε απευθυνόμενους στους εγχώριους γραικύλους - ξενολάγνους!
- Ακόμα κι ο αθυρόστομος Γεώργιος Καραϊσκάκης, είχε βαθύτατη Πίστη στον Χριστό και την προστάτιδά του Παναγία την Προυσιώτισσα, στην οποία είχε αφιερώσει τα στρατηγικά του διάσημα κι ένα σωρό άλλα τάματα!
- Ο πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας, ο αδικοχαμένος Ιωάννης Καποδίστριας, σηκωνόταν αξημέρωτα και πήγαινε στην Εκκλησία «εκ Όρθρου βαθέως» κάθε Κυριακή από τις 6 το πρωί!!! Εκεί, τον «έφαγαν» οι πρόγονοι των σύγχρονων πρακτορίσκων - διχαστών του ελληνικού λαού!
- Ακόμα και μεταγενέστερα, ο Ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης δήλωνε λακωνικά στο τηλεγράφημά του λίγο πριν τη ναυμαχία της Έλλης ότι «με τη βοήθεια του Θεού και με πίστη στην Πατρίδα και τον Βασιλέα, πλέω μεθ' ορμής ακαθέκτου εναντίον του εχθρού»!
- Ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος που ευρισκόταν προ των πυλών της Θεσσαλονίκης το 1912, είχε τοποθετήσει στο στρατηγείο του στην επιγραφή ΣΥΝ ΘΕΩι, «φωνάζοντας» με αυτό τον τρτόπο ποιος κατεύθυνε τον αγώνα του!
Αυτά, είναι μόνο ελάχιστα από τα παραδείγματα που μπορούμε να βρούμε από τη σύγχρονη ελληνική Ιστορία και αποδεικνύουν περίτρανα πως ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ, ΑΛΛΗΛΕΝΔΕΤΑ ΚΑΙ ΑΧΩΡΙΣΤΑ!!!
- Όλοι οι παραπάνω, ήταν ΠΙΣΤΟΤΑΤΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ! Ούτε νεοπαγανιστές, ούτε άθεοι, ούτε Εβραίοι, ούτε Μουσουλμάνοι, ούτε χλιαροί Ορθόδοξοι!
- Ουδέποτε διανοήθηκαν να πουν «εμείς είμαστε στρατηγοί, πολεμιστές, πολιτικοί και όχι παπάδες να κάνουμε σταυρούς κι αγιαστούρες», όπως κάποιοι σύγχρονοι ελεεινοί που τολμούν να συγκρίνονται μαζί τους δηλώνουν!
- Ουδέποτε τόλμησαν να διατυμπανίσουν πως «αισθανόμαστε περισσότερο Έλληνες παρά Χριστιανοί»!
- Δεν διανοούνταν καν να κακολογήσουν τους Ιερωμένους, ακόμα κι όταν εκείνοι τους «αφόριζαν» για τα μάτια του Σουλτάνου! Όχι σαν τους σύγχρονους ψυχανώμαλους ψευτοπατριώτες, που έχουν έτοιμες τις ύβρεις στον Χριστό, την Παναγία και τους παπάδες!
- Αντιμετώπιζαν τους εχθρούς τους με αποφασιστικότητα και τους έσφαζαν, με μόνο κριτήριο την υπεράσπιση της χώρας από τους εισβολείς! Δεν έβγαλαν το άχτι τους με τους αραπάδες του Ιμπραήμ και στάθηκαν σούζα με θαυμασμό στους...άρειους ξανθόψειρες των SS!!!
- Ήταν, πράγματι, Εθνικιστές! Έναν Εθνικισμό όμως αγνό, ανόθευτο και πάνω απ' όλα ΕΛΛΗΝΙΚΟ! Όχι καρικατούρα εβραϊκών «ιδεολογιών», φασισμών, εθνικοσοσιαλισμών και άλλων ξενόφερτων «ισμών»!
ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ, δεν είχαν την παραμικρή σχέση με τους σύγχρονους καπηλευτές τους!
Αυτό ας το βάλουμε καλά στο μυαλό μας όλοι! Διότι οι καιροί είναι πονηροί κι ο καθένας πλασάρεται όπως θέλει, κοροϊδεύοντας τον κοσμάκη!
ΠΡΟΤΥΠΑ ΜΑΣ, είναι αυτοί οι Αγωνιστές που στο διάβα των Αιώνων πολέμησαν ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ! Ούτε οι «περισσότερο από», ούτε οι «ναι μεν αλλά»!
ΑΛΛΑ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΠΡΩΤΑ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΙ ΕΠΕΙΤΑ ΠΑΤΡΙΔΟΣ!!!
Γι' αυτό, άλλωστε και πέτυχαν στους Αγώνες τους!
Γι' αυτό κι αν ξαναζούσαν σήμερα, θα έκαναν «με τα κρεμμυδάκια» όσους βεβηλώνουν τη θυσία τους και διασπείρουν διχαστικά κηρύγματα στον ελληνικό λαό...!
* Ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος είναι Φωτογράφος και Διαχειριστής της ιστοσελίδας

ΕΛΛΑΣ - ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

http://www.pentapostagma.gr/2013/04/paleon-patron-prwta-yper-pisteos-kai-meta-yper-patridos.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: