Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Αγία Morwenna









Αγία Morwenna

(Γεννήθηκε το 480 μ.Χ)

Σύμφωνα με τα αρχεία της Κορνουάλης, η    Morwenna ήταν μία από τις πολλές άγιες κόρες του βασιλιά Brychan Brycheiniog. Εκπαιδεύτηκε στην Ιρλανδία προτού γίνει μία από τους Ουαλούς αγίους οι οποίοι διέσχισαν την Κορνουάλη.
Η Morwenna εγκατέστησε το σπίτι της σε ένα μικρό ερημητήριο στην περιοχή Hennacliff (the Raven's Crag), το οποίο έπειτα μετονομάστηκε σε Morwenstow. Στέκεται δίπλα στην κορυφή ενός ψηλού λόφου που ατενίζει τον Ατλαντικό, όπου η θάλασσα είναι σχεδόν μόνιμα θυελλώδης, και από όπου, με συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες, μπορεί κανείς να δει την ακτή της Ουαλίας. Έχτισε μία εκκλησία εκεί, για τους ντόπιους ανθρώπους, με τα ίδια της τα χέρια.  Κουβάλησε τις πέτρες, στο κεφάλι της, και εκεί που στάθηκε για να ξεκουραστεί, ανέβλυσε μία πηγή. Μπορεί να την δει ακόμη κανείς στα Δυτικά της Εκκλησίας.
Όταν πέθαινε, ο αδερφός της, άγιος Nectan,(δείτε τον βίο του στο ιστολόγιο μου), ήρθε να την δει από το   Hartland και εκείνη τον παρακάλεσε να την σηκώσει έτσι ώστε να μπορέσει να δει για μία ακόμη φορά  την γνωστή της ακτή. Αυτό συναίβει κάποια στιγμή τον 6ο αιώνα, πιθανόν στις 24 Ιουλίου.


   αγγλικό κείμενο

http://www.earlybritishkingdoms.com/bios/morwenna.html

μετάφραση orthodoxy-rainbow 

Δεν υπάρχουν σχόλια: