Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Άγιος Germanus (Γερμανός), Επίσκοπος


All Merciful Seviour




Κοίμηση 448 Ημέρα μνήμης 31 Ιουλίου

Ο άγιος Germanus ήταν ο ποιο αξιοσημείωτος  επίσκοπος που επισκέφτηκε τη Βρετανία εκείνη την εποχή. Ήταν επίσκοπος του Auxerre στη Γαλατία και οι τοπικοί επίσκοποι τον έστειλαν να επισκεφτεί το νησί το 429.
Ο άγιος Germanus επισκέφτηκε το ιερό του αγίου Alban και αναφέρεται πως εκεί συνέβη ένα θαύμα με μια θεραπεία. Από εκεί ο άγιος πήρε λίγο χώμα από τον τάφο του αγίου Alban και το έβαλε στον μοναχικό σκούφο του για προστασία. Από τότε οι πιστοί στις Βρετανικές νήσους άρχισαν να παίρνουν χώμα από τους τάφους των αγίων για φυλαχτό.
Αναφέρεται επίσης πως οδήγησε έναν στρατό από Βρετανούς ενάντια σε εισβολείς Πίκτες (ή Σάξονες). Αφού βάπτισε τους στρατιώτες, εκείνοι τρομοκράτησαν τους αντιπάλους τους κραυγάζοντας “Αλληλούια”. Δεν είναι σαφές πόσο μεγάλη ήταν αυτή η μάχη ή που ακριβώς έγινε (έμεινε γνωστή σαν η μάχη του Αλληλούια). Ο άγιος  Germanus επισκέφτηκε τη Βρετανία για δεύτερη φορά στα μέσα του 430. Καταγράφεται ακόμη ένα θαύμα που συνέβη κατά την δεύτερη επίσκεψη του. Υπάρχουν εκκλησίες που είναι αφιερωμένες στον άγιο στην Κορνουάλλη και πολλές στην βόρεια Ουαλία.




αγγλικό κείμενο
http://synaxarion.org.uk/RomanSaints/German/German.html

μετάφραση orthodoxy-rainbow 

Δεν υπάρχουν σχόλια: