Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Αγία Ethelburga

Αγία Ethelburga

clip_image002

Ημέρα μνήμης 11 Οκτωβρίου


Η αγία Ethelburga (Aethelburh) γεννήθηκε στην βασιλική οικογένεια της Ανατολικής Αγγλίας τον 7ο αιώνα. Ήταν αδερφή του αγίου  Erconwald (ημέρα μνήμης 13 Μαΐου), ο οποίος ίδρυσε το μοναστήρι του  Barking (Berecingum) στο Essex. Η αγία Ethelburga έγινε η πρώτη ηγουμένη αυτού του μοναστηριού.  Έζησε ενάρετη ζωή και καθοδήγησε τους υποτακτικούς της.  Λέγεται ότι πολλά θαύματα συνέβησαν στο μοναστήρι κατά την περίοδο που ήταν ηγουμένη.


Λίγο πριν την κοίμηση της αγίας Ethelburga, μια μοναχή ονόματι Tortgith είχε ένα όραμα στο οποίο είδε ένα σώμα τυλιγμένο σε σάβανο που έλαμπε  με ένα εκτυφλωτικό φως. Παρατηρούσε το σώμα να ανεβαίνει προς τον Ουρανό   με σχοινιά που ήταν λαμπρότερα από το χρυσό.  Η αδερφή Tortgith δεν είχε αμφιβολία για το ότι αυτό το όραμα σηματοδοτούσε τον θάνατο κάποιας μοναχής. Δεν πέρασαν πολλές ημέρες και η αγία  Ethelburga κοιμήθηκε εν Κυρίω.  Χρόνια μετά, όταν η μοναχή Tortgith πέθαινε, η αγία Ethelburga της εμφανίστηκε και της είπε πως η στιγμή του θανάτου της ήταν κοντά.


Αυτή η αγία Ethelburga, δεν πρέπει να συγχέετε με μια άλλη αγία που έχει το ίδιο όνομα (η ημέρα μνήμης της είναι 5 Απριλίου) και η οποία ήταν παντρεμένη με τον άγιο μάρτυρα βασιλιά  Edwin της Northumbria (ημέρα μνήμης 12 Οκτωβρίου).


αγγλικό κείμενο
http://www.antiochian.org/node/16808

μετάφραση orthodoxy-rainbow 

Δεν υπάρχουν σχόλια: