Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Ο Ορθόδοξος Ρουμάνος Ιερομόναχος Σεραφείμ Αλντέα και η προσπάθεια ίδρυσης ενός Ορθόδοξου μοναστηριού στη Σκωτία.



Ο Ορθόδοξος Ρουμάνος Ιερομόναχος  Σεραφείμ Αλντέα και η προσπάθεια ίδρυσης ενός Ορθόδοξου μοναστηριού στη Σκωτία.

Ο Ιερομόναχος  Σεραφείμ Αλντέα, Ρουμάνος στην καταγωγή, ζει στην Σκωτία. Έχει ιδρύσει μια Ορθόδοξη εκκλησία στην νήσο Mull αφιερωμένη στους αγίους Cuthbert και Ninian (μπορείτε να βρείτε τις βιογραφίες τους στο Ιστολόγιο μου). Ελπίζει αυτό να εξελιχθεί σε μια μοναστηριακή εγκατάσταση που θα αποτελέσει έναν Ορθόδοξο πόλο έλξης για όλες τις γύρω περιοχές.


Ο Άγιος Cuthbert  




Ο Άγιος Ninian 






Ας γνωρίσουμε όμως πρώτα τον πατέρα   Σεραφείμ μεταφράζοντας την αυτοβιογραφία του.  






Πατέρας Σεραφείμ


on the shore




Αν είναι θέλημα Θεού, θα μετακομίσω στο Μοναστήρι μέσα στο 2014 τον Μάιο. Νομίζω ότι θα πρέπει να γνωρίσετε κάποια πράγματα για εμένα. Όντας νέος στην κοινότητα σας, περιμένω πως οι άνθρωποι θα ενδιαφέρονται για το τι έκανα προηγούμενος στη ζωή μου και τι σκοπεύω να κάνω όταν εγκατασταθώ στη περιοχή    Kilnian. (Σκωτία)





Στο τέλος αυτού του χρόνου (2013), κάνω το καλύτερο δυνατόν για να τελειώσω με  το πτυχίο μου (PhD) στο Πανεπιστήμιο Durham.


 Η έρευνα μου επικεντρώνεται στον Ορθόδοξο Χριστιανισμό στις αρχές του 20ου αιώνα, που ήταν μια ενδιαφέρουσα εποχή για αυτή την αρχαία Χριστιανική Εκκλησία, για δύο λόγους τουλάχιστον. Πρώτον, η Ορθοδοξία κυνηγήθηκε με βία από τους Κομμουνιστές στο παραδοσιακό της σπίτι,
οδηγώντας σε δολοφονίες χιλιάδων ανδρών και γυναικών,  σε βασανιστήρια, στην κοινωνική και οικονομική αδικία, σε εξορίες.  Από την άλλη, αυτή η φοβερή σφαγή  σήμαινε ότι η Ορθοδοξία κέρδισε μερικούς από τους ποιο πνευματικά δυνατούς και αγαπημένους αγίους μέσα από αυτή την επίπονη και μακράς διαρκείας περίοδο των νέων μαρτύρων , και επιβίωσε μέσα στον Κομμουνισμό έπειτα από σχεδόν έναν αιώνα διωγμών.


Δεύτερον, αυτή ήταν η εποχή μέσα στην οποία οι Κομμουνιστικοί διωγμοί ενεργοποίησαν κάποιους από τους καλύτερους αντιπροσώπους της Ορθόδοξης εκκλησίας στη Δύση. Αυτοί οι θεολόγοι αντιμετώπισαν νέες προκλήσεις και έπρεπε να απαντήσουν σε νέες ερωτήσεις οι οποίες ήταν συγκεκριμένες προς της συνθήκες της Δυτικής κοινωνίας. Για αυτό το λόγο η θεολογία τους είναι φρέσκια, πολύ αυθεντική και έχει άμεση επίδραση στον σύγχρονο αναγνώστη.




Πριν να αρχίσω την διδακτορική μου εργασία, διάβασα για ένα δίπλωμα MA στο πανεπιστήμιο του Warwick, στο τμήμα Μελέτης Αγγλικής και Συγκριτικής Λογοτεχνίας (2004), και ένα δίπλωμα   BA στις διεθνής επιχειρήσεις (2002).


Αυτός είναι ο ακαδημαϊκός εαυτός μου, ο μοναστικός εαυτός μου έχει μια διαφορετική ιστορία ζωής.  Η μοναχική μου κουρά έγινε το 2005 και χειροτονήθηκα ιερέας αργότερα μέσα στον ίδιο χρόνο. Πριν να έρθω στο Durham, μεταξύ 2004 και 2009, έμεινα στο Μοναστήρι Rasca, ένα από τα ποιο όμορφα μοναστήρια στο Bucovine (Ρουμανία), χτισμένο τον 16ο αιώνα και αφιερωμένο στον άγιο Νικόλαο.

Rasca Monastery - my first monastic home
Το μοναστήρι Bucovine στη Ρουμανία



Παρόλα αυτά η καρδιά μου βρισκόταν πάντα στα  νησιά Hebrides (Σκωτία). Με θυμάμαι μαθητή στο Warwick όπου περνούσα πολλές ώρες ψάχνοντας για το τέλειο μέρος για να χτιστεί ένα μοναστήρι.  Εκείνο τον καιρό, αυτή η σκέψη έμοιαζε σαν το άπιαστο όνειρο ενός νέου ανθρώπου, αλλά ο Θεός βρίσκει τους τρόπους Του.  Δέκα χρόνια μετά η καρδιά μου βρίσκεται πίσω στα  Hebrides, και αυτή τη φορά ο Θεός μου υπέδειξε και το σημείο.


 Hebrides



hebrides map



Φωτογραφίες από τη νήσο Mull

IMG_4068



IMG_4071



IMG_4070


IMG_4112





Αυτή είναι η σύντομη βιογραφία που μας παρέδωσε ο πατέρας Σεραφείμ στην ιστοσελίδα του εδώ. Μπορούμε και εμείς να βοηθήσουμε στο να αναπτυχθεί το  μοναστήρι. Είτε με το να διαδώσουμε αυτές τις πληροφορίες είτε με το να δωρίσουμε χρήματα (δείτε σχετικά στην ιστοσελίδα). Εκείνο που χρειάζεται ο πατέρας είναι να χτιστούν κοιτώνες για τους μοναχούς, χώροι υγιεινής (τουαλέτες κ.τ.λ.)
Για περισσότερες λεπτομέρειες και διευκρινήσεις επικοινωνήστε με τον ίδιο στην ιστοσελίδα του.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: