Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Άγιος Hermenegild (Χερμένεγκιλντ), Πρίγκιπας των Βησιγότθων, Βασιλικός Μάρτυρας της Ισπανίας († 586)





Άγιος Hermenegild (Χερμένεγκιλντ), Πρίγκιπας των Βησιγότθων, Βασιλικός Μάρτυρας της Ισπανίας   († 586)


Ο άγιος Hermenegild ήταν γιος και κληρονόμος του  Leuvgild, βασιλιά των Βησιγότθων, ο οποίος είχε ασπαστεί τον χριστιανισμό των αιρετικών του Αρείου.  


Όμως μέσα από τις διδαχές του Επισκόπου Leander (Λέανδρου) της Σεβίλλης (εορτάζει στις 27 Φεβρουαρίου), ο Hermenegild ασπάστηκε ολοκληρωτικά την Ορθόδοξη πίστη, για αυτό τον λόγο ο πατέρας του και βασιλιάς τον φυλάκισε.


Την ημέρα του Πάσχα του 486, ο βασιλιάς έστειλε έναν από τους ιερείς του για να δώσει στον γιο του τη θεια κοινωνία. Όμως ο Hermenegild αρνήθηκε υποστηρίζοντας πως το να κοινωνείς με τους αιρετικούς είναι σαν να συναινείς στα πιστεύω τους και βυθίζεσαι στα λάθη τους. Έπειτα είπε στον ιερέα πως η θεία κοινωνία των αιρετικών δεν ήταν τίποτε πέρα από ψωμί και κρασί γιατί το Σώμα και το Αίμα του Χριστού βρίσκεται μόνο στη θεία λειτουργία η οποία τελείτε από την Ορθόδοξη Εκκλησία.


Ο εξοργισμένος βασιλιάς, έστειλε στρατιώτες οι οποίοι εκτελώντας τις διαταγές του θανάτωσαν τον γιο του.


Έπειτα ο βασιλιάς, μετάνιωσε για την απάνθρωπη πράξη του και ζήτησε από τον Επίσκοπο Λέανδρο να διαπαιδαγωγήσει τον νεώτερο γιο του τον  Recared στην Ορθόδοξη πίστη.


Έτσι οι Βησιγότθοι γνώρισαν την Αληθινή Πίστη.

αγγλικό κείμενο
http://www.oodegr.com/english/biographies/arxaioi/hermenigilde_spain.htm

μετάφραση orthodoxy-rainbow






Δεν υπάρχουν σχόλια: