Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ NOΡΒΗΓΙΚΟ ΒLACK METAL ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ;

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π


black-metal-montage-de-varg-vikernes-devant-une-eglise-en-feu-300x297


Παρά τις αντιδράσεις, τη συλλογή υπογραφών και τις προεκλογικές δεσμεύσεις του νέου Δημάρχου του Clisson στη Γαλλία,  ο δήμος  θα διοργανώσει για άλλη μια φορά τη “Γιορτή της Κόλασης”  (Hellfest) από τις 20 έως 22 Ιουνίου. Πρόκειται για το φεστιβάλ μουσικής black metal με σαφέστατες σατανιστικές αναφορές. Όλα ξεκίνησαν από το  νορβηγικό black metal που ευθύνεται για εμπρησμούς εκκλησιών.


church10


Η ιστορία του νορβηγικού black metal είναι απόλυτα συνυφασμένη με το συγκρότημα Mayhem και ειδικότερα με τον κιθαρίστα του Øystein Aarseth. Ο Aarseth σχηματίζει τους Mayhem το 1983 ενώ ήταν μόλις 15 ετών. Γρήγορα υιοθετεί μακάβρια dark μακιγιάζ. Ενδιαφέρεται όλο και περισσότερο για τον σατανισμό και κάθετι μακάβριο και βλάσφημο. Υιοθετεί το ψευδώνυμο « Euronymous » .O Eυρύνομos στην ελληνική μυθολογία είναι ένα πτωματοφάγο πλάσμα που ζει στο βασίλειο των νεκρών. Βέβαια η ορθογραφία και η παραφθορά της έννοιας ως « Euronymous » πλέον εμφανίζεται στην Σατανιστική Βίβλο του Anton Lavey ο οποίος και τον ορίζει ως τον πρίγκηπα των νεκρών. Το 1988 ένας Σουηδός ο Per Yngve Ohlin προστίθεται στο γκρουπ Mayhem ως τραγουδιστής με το ψευδώνυμο «Dead »Νεκρός. Τα ουρλιαχτά του δομούν τα φωνητικά της μουσικής του Mayhem και θα ασκήσουν μια μεγάλη επιρροή στα μελλοντικά συγκροτήματα της black metal. Ο Dead όπως άλλωστε το υποδηλώνει και το ψευδώνυμό του ήταν γοητευμένος από το θάνατο και αφιέρωνε έναν αληθινό δαιμονισμό σε ό,τι μακάβριο και αιματηρό. Έφθασε στη σχιζοφρένεια αφού έθαψε τα ρούχα του σε ένα νεκροταφείο για να πάρουν μια μυρωδιά σαπίλας. Αυτοακρωτηριαζόταν επί σκηνής με κομμάτια από σπασμένα ποτήρια και με μαχαίρια κυνηγιού.

Ο Ευρόνυμος
Ο Ευρόνυμος

Ο Dead αυτοκτόνησε σε ηλικία 21 ετών στις 8 Απριλίου 1991.Αφού έκοψε τις φλέβες του αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι με μια καραμπίνα σε ένα εξοχικό όπου διέμενε με τα άλλα μέλη του συγκροτήματος.Όταν ο Euronymous ανακάλυψε το πτώμα του φρόντισε να βγάλει κάποιες φωτογραφίες και να φυλάξει κάποια κομμάτια από το κρανίο του πριν ειδοποιήσει την αστυνομία.Μια από αυτές τις φωτογραφίες θα χρησιμοποιηθεί για το εξώφυλλο του δίσκου “ Dawn of the Black Hearts “Αυγή των Μαύρων Καρδιών ».



Ο Βάργκ
Ο Βάργκ

Ένας άλλος βασικός πρωταγωνιστής του black metal ντεμπουτάρει ως κιθαρίστας στο συγκρότημα της death metal « Old Funeral ».O Kristian Vikernes που θα μετονομαστεί σε Varg γιατί απεχθάνεται την χριστιανική αναφορά του ονόματός του. Ενώ είναι ακόμη ανήλικος γίνεται φίλος με τον Euronymous.Ο Varg πλέον Vikernes σχηματίζει το 1991 το γκρουπ Burzum του οποίου είναι και το μοναδικό μέλος.


Την ίδια χρονιά ο Euronymous ανοίγει μια μπουτίκ στο Oslo που την ονομάζει Helvete (δηλ.Κόλαση).Το μαγαζί ήταν εξειδικευμένο στην πώληση δίσκων metal. Ήταν και ένα στούντιο για εγγραφή τραγουδιών από συγκροτήματα που προωθούσε με την εταιρεία του Deathlike Silence.Ανάμεσα σε αυτά ήταν τα :Burzum, Abruptum και Enslaved.Εκεί μαζεύονταν μουσικοί της black metal που θα σχηματίσουν τον « Inner Black Circle » όπως οι Varg Vikernes, Bard « Faust » Eithun και Samoth του γκρουπ Emperor.

GLISE-~1

Το « δεύτερο κύμα» της black metal σημαδεύτηκε από το συγκρότημα Darkthrone.Η συνάντηση του γκρουπ με τον Euronymous ήταν αποφασιστική για τον μουσικό του προσανατολισμό και το άλμπουμ « A Blaze In The Northern Sky » (1992) είναι ο ορισμός του black metal » : μακάβρια μακιγιάζ και ουρλιαχτά, κείμενα απολογίας του σατανισμού. Στο τέλος του 1991 παρατηρείται κύμα βεβήλωσης νορβηγικών νεκροταφείων. Τα μέσα αποδίδουν την ευθύνη στη συναυλία που θα δώσει στο Oslo το αμερικάνικο συγκρότημα της death metal το Morbid Angel. Στις 6 Ιουνίου 1992 εμπρησμός στην εκκλησία του Fantoft. Ο Varg Vikernes θεωρείται ύποπτος αλλά διαφεύγει τη σύλληψη. Στη συνέχεια 60 εκκλησίες θα καούν στη Νορβηγία. Ο Varg Vikernes καταδικάστηκε το 1997 να πληρώσει αποζημίωση για τον εμπρησμό στις εκκλησίες των Holmenkollen, Skjold και Åsane.

em3j3gq5


Αυτά τα αντιχριστιανικά εγκλήματα ήταν που διέδωσαν επικοινωνιακά το black metal. Το Νο 436 του αγγλικού μουσικού περιοδικού Kerrang είχε αφιέρωμα στο black metal. Οι Varg Vikernes και Euronymous, στη συνένετευξη μιλούν για την οργάνωση «οι σατανικοί τρομοκράτες » .Ο Varg Vikernes διαβεβαιώνει: «Υποστηρίζω όλους τους δικτάτορες: Στάλιν,Χίτλερ, … θα γίνω ο δικτάτορας της Σκανδιναβίας. » Στις 9 προς 10 Αυγούστου τη νύχτα του 1993, ο Varg Vikernes δολοφονεί τον Euronymous με 23 μαχαιριές και καταδικάζεται σε 21 χρόνια φυλάκιση.

http://www.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: