Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Αγία Alena (Αλένα), Μάρτυρας του Βελγίου





Αγία Alena (Αλένα), Μάρτυρας του Βελγίου

Ημέρα μνήμης 18 Ιουνίου

Η αγία Alena γεννήθηκε στο Dilbeek, έξω από το Brussels, στο Βέλγιο τον 7ο αιώνα. Βαπτίστηκε χωρίς να το γνωρίζουν οι παγανιστές γονείς της.

Η Alena συμμετείχε στις λειτουργίες κρυφά, λέγοντας διάφορες δικαιολογίες στους γονείς της. Μία νύχτα ο πατέρας της είπε στους φρουρούς του να την ακολουθήσουν και αφού την ακολουθούσαν για αρκετή ώρα είδαν την Alena να μπαίνει σε ένα εκκλησάκι στο Vorst. Ο πατέρας της θεώρησε πως οι Χριστιανοί την μάγεψαν προκειμένου να ασπαστεί την πίστη τους και διέταξε να την συλλάβουν. Όταν οι φρουροί του πατέρα της προσπάθησαν να την συλλάβουν εκείνη αντιστάθηκε.  Όπως πάλευε μαζί τους, το χέρι της βγήκε, και έτσι πρόσφερε την ψυχή της στον Θεό. Το χέρι της το πήρε ένας άγγελος και το τοποθέτησε μπροστά στο ιερό στο εκκλησάκι όπου εκκλησιαζόταν συχνά.  

Αφού συνέβη αυτό το θαύμα, οι γονείς της έγιναν Χριστιανοί. Σε πολλές απεικονίσεις της παρουσιάζεται με το ένα χέρι κομμένο να γιατρεύει έναν τυφλό άντρα ή μαζί με έναν άγγελο να την βοηθάει.

Στο εκκλησάκι στο Forest του Βελγίου, το οποίο ανήκει στον δήμο του  Brussels, βρίσκονται τα λείψανα της και είναι  ένας γνωστός τόπος προσκυνήματος.

αγγλικό κείμενο http://www.antiochian.org/content/st-alena-martyr-belgium

μετάφραση orthodoxy-rainbow



Δεν υπάρχουν σχόλια: