Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Θαύματα του αγίου Kevin (Κέβιν) του ηγουμένου της μονής Glendalough (Γκλενταλόκ) της Ιρλανδίας.





Θαύματα του αγίου Kevin (Κέβιν) του ηγουμένου της μονής Glendalough (Γκλενταλόκ) της Ιρλανδίας.

Το νερό έγινε μπύρα

Μια ημέρα το φθινόπωρο, ο Kevin εργαζόταν στην κουζίνα στο μοναστήρι του αγίου Petroc. Ήταν απασχολημένος με το να ετοιμάζει γεύματα για τους εργάτες που μάζευαν την σοδειά όταν έφτασαν πολλοί προσκυνητές και ζήτησαν φαγητό. Ο  Kevin,γεμάτος συμπόνια, τους έδωσε το φαγητό που ήταν για τους εργάτες. Οι ανώτεροι του τον επέπληξαν για την πράξη του. Έπειτα, εκείνος είπε σε όλους όσους παρευρίσκονταν εκεί να γεμίσουν όλα τα δοχεία της μπύρας με νερό και να μαζέψουν μαζί όλα τα κόκκαλα του κρέατος. Έπειτα προσευχήθηκε μόνος και το νερό έγινε μπύρα και τα κόκκαλα γέμισαν με κρέας ξανά.  

Τα μήλα του αγίου Kevin

Ένας νεαρός άνδρας που ζούσε κοντά στο μοναστήρι χτυπήθηκε από επιληψία. Μια ημέρα, αποκαλύφθηκε πως θα γιατρευόταν από την ασθένεια του με το να φάει ένα μήλο από το μοναστήρι. Δυστυχώς, το μοναστήρι δεν είχε μηλιές. Όταν ο  Kevin το έμαθε αυτό, διέταξε μια συστάδα από Ιτιές να παράγουν μήλα και το έκαναν. Ο νεαρός άνδρας θεραπεύτηκε και οι Ιτιές παρήγαγαν μήλα για πάνω από τέσσερις αιώνες.

Το αγριογούρουνο και τα κυνηγόσκυλα

Λέγεται πως κάποιοι κυνηγοί κυνηγούσαν ένα αγριογούρουνο με τα σκυλιά τους. Το αγριογούρουνο πήγε στον άγιο  Kevin ο οποίος εκείνη τη στιγμή προσευχόταν κάτω από ένα δέντρο και κάθισε κοντά στα πόδια του. Τα κυνηγόσκυλα, όταν είδαν το αγριογούρουνο στα πόδια του  Kevin, κάθισαν και εκείνα κοντά στον άγιο χωρίς να τολμούν να πλησιάσουν το αγριογούρουνο τη στιγμή που βρισκόταν υπό την προστασία του αγίου Kevin.  Οι κυνηγοί αποφάσισαν να αγνοήσουν τα σημάδια και να πάνε να σφάξουν το αγριογούρουνο. Όμως, ένα σμήνος από πουλιά προσγειώθηκε στο δέντρο και οι κυνηγοί το έλαβαν αυτό σαν σημάδι και άφησαν το αγριογούρουνο με τον άγιο Kevin.

Ο γιός του αγίου Colman

Ο βασιλιάς Colman του  Fælan είχε χάσει με πρόωρο θάνατο, τον οποίο απέδιδε σε δαιμονικά πνεύματα, όλους τους γιους του εκτός από έναν, τον νεότερο. Προκειμένου να τον προστατέψει, ο βασιλιάς εμπιστεύτηκε το μωρό στην προστασία του αγίου Kevin. Δυστυχώς, το μοναστήρι δεν μπορούσε να παρέχει γάλα για το μωρό, καθώς δεν υπήρχαν αγελάδες εκεί για να δώσουν γάλα για το μωρό. Ο Kevin, βλέποντας ένα ελάφι κοντά στο μοναστήρι, το διέταξε να θρέψει το μωρό μαζί με το δικό του ελαφάκι και το έκανε. Όμως μια λύκαινα σκότωσε το ελάφι πριν το παιδί να είναι έτοιμο να απογαλακτιστεί. Σαν τιμωρία για αυτό, η λύκαινα διατάχτηκε να παρέχει γάλα για το μωρό και για το ελαφάκι ώσπου και οι δύο να μην χρειάζονται γάλα. Η λύκαινα το έκανε.

 Τα πρόβατα

Μια ημέρα όταν ήταν νέος, ο άγιος Kevin φρόντιζε τα πρόβατα των γονιών του, όταν έφτασε μια μικρή ομάδα ζητιάνων που έψαχναν φαγητό. Συγκινημένος από τη φτώχεια τους, ο Kevin τους έδωσε τέσσερα πρόβατα. Παρόλα αυτά, όταν τα πρόβατα μετρήθηκαν στο τέλος της ημέρας, δεν έλειπε κανένα.

 Η καμπάνα του αγίου Ciaran

Ο άγιος Ciaran του Clonmacnoise ήταν στενός φίλος του αγίου Kevin και ήταν πολύ δεμένοι. Όταν ο Ciaran κόντευε να πεθάνει, είπε: «Αφήστε να με μεταφέρουν σε ένα μικρό ύψωμα». Όταν αντίκρισε τον ουρανό και τον ανοιχτό ορίζοντα πάνω από το κεφάλι του ,είπε, «Τρομερός είναι ο τρόπος του θανάτου». Έπειτα άγγελοι πήγαν να συναντήσουν την ψυχή του. Μεταφέρθηκε πίσω στην μικρή εκκλησία, και σηκώνοντας τα χέρια του, ευλόγησε τους ανθρώπους του.  Έπειτα είπε στην αδελφότητα του να τον κλειδώσουν στην εκκλησία ώσπου να έρθει ο  Kevin από το Glendalough. Ο Kevin έφτασε τρεις ημέρες μετά τον θάνατο του Ciaran, έχοντας αφήσει το μοναστήρι του μόλις άκουσε πως ο ποιο στενός του φίλος πέθαινε, όμως είχε αργήσει πολύ. Αμέσως το πνεύμα του  Ciaran επέστρεψε από τον ουρανό και μπήκε ξανά στο σώμα του ώστε να μπορέσει να επικοινωνήσει με τον άγιο  Kevin και να τον καλωσορίσει. Οι δύο φίλοι κάθισαν μαζί για αρκετή ώρα, συζητώντας και ενδυναμώνοντας την φιλία τους. Έπειτα ο Ciaran ευλόγησε τον  Kevin, και ο  Kevin έδωσε την Θεία Μετάληψη στον  Ciaran. Ο Ciaran του έδωσε την ασημένια καμπάνα χειρός του σαν σύμβολο της αιώνιας φιλίας τους.

Αγγλικό κείμενο:  http://orthodoxwiki.org/Kevin_of_Glendalough
Μετάφραση Orthodoxy-rainbow

σχετικά με τον άγιο Kevin εδώ 








Δεν υπάρχουν σχόλια: