Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Αναζητούν τον Θεό…

Forest path


Ήρθαν στο μυαλό μου οι στίχοι ενός τραγουδιού της metal μουσικής. Οι στίχοι του τραγουδιού Paranoid (=παρανοϊκός) του συγκροτήματος μέταλ μουσικής black Sabbath (μαύρο Σάββατο). Οι  black Sabbath είναι ένα συγκρότημα που έχει δείξει ξεκάθαρα τις θέσεις του σε σχέση με την θρησκεία και τα αντιχριστιανικά μηνύματα είναι εμφανέστατα στην μουσική τους. Όμως, σε ένα σημείο, στο τραγούδι τους Paranoid λένε: «   I need someone to show me the things in life that I can't find
I can't see the things that make true happiness, I must be blind» που σημαίνει
« Χρειάζομαι κάποιον να μου δείξει τα πράγματα στη ζωή που δεν μπορώ να βρω. Δεν μπορώ να δω τα πράγματα που προκαλούν πραγματική ευτυχία, θα πρέπει να είμαι τυφλός.»



Επίσης, το Φινλανδικό συγκρότημα, μέταλ μουσικής Nightwish (=νυχτερινή ευχή) το οποίο επίσης έχει αρκετά σκοτεινά τραγούδια (και κάποια παγανιστικά όπως το Elvenpath που σημαίνει το μονοπάτι των ξωτικών).



Στους στίχους  ενός τραγουδιού, στο τραγούδι The poet and the pendulum (= ο ποιητής και το εκκρεμές) ο ιδρυτής του συγκροτήματος, ο Φιλανδός Tuomas Holopainen, και συνθέτης και στιχουργός των τραγουδιών του συγκροτήματος γράφει  « One last perfect verse
It's still the same old song
Oh Christ, how I hate what I have become
Take me home»  που σημαίνει «Ένας τελευταίος τέλειος στίχος. Είναι ακόμη το ίδιο παλιό τραγούδι. Ω, Χριστέ, πόσο μισώ αυτό που έχω γίνει. Πάρε με σπίτι.» Επίσης ο ίδιος έχει δηλώσει σε συνέντευξη του πως όσο μεγαλώνει τόσο διαπιστώνει την πνευματική φθορά στην οποία έχει περιέλθει και μέσα στους στίχους των  τραγουδιών  του συχνά μιλάει για το πώς αναζητάει την αθωότητα.



Υπάρχουν και άλλα παραδείγματα. Ότι έχω γράψει παραπάνω το έχω γράψει προκειμένου να ευαισθητοποιηθούμε και να μην πέσουμε στον κίνδυνο του να κατακρίνουμε αυτούς τους καλλιτέχνες ρίχνοντας επάνω τους την εύθηνη για την διαφθορά της νεολαίας μέσα από αυτή τη μουσική. Δεν ευθύνονται οι ίδιοι, αυτοί είναι θύματα, που τα χρησιμοποιούν διάφοροι  για να προωθούν τα διάφορα αντιχριστιανικά μηνύματα μέσο της μουσικής. Ας θέσουμε σαν αίτημα στην προσευχή μας ο Θεός να βοηθήσει αυτούς τους καλλιτέχνες να φύγουν από τα δίχτυα του διαβόλου και να βρουν την Ορθοδοξία. Αναζητούν τον Θεό απεγνωσμένα και εμείς πρέπει να τους βοηθήσουμε με προσευχή.                




 

2 σχόλια:

π.Σπυρίδων Σκουτής είπε...

Καταπληκτικό άρθρο.....

Την ευχή του Χριστού να έχετε , ρίξτε μια ματιά και στο site μας

http://www.euxh.gr

π.Σπυρίδων , την ευχή του Χριστού

Χρήστος είπε...

Σας ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σας.
Ο Θεός να σας έχει καλά!
Πολλή ωραία η ιστοσελίδα σας, θα την επισκέπτομαι.