Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Η προφητεία του αγίου Columba σχετικά με τον μοναχό του ονόματι Cailtan.


Η προφητεία του αγίου Columba σχετικά με τον μοναχό του ονόματι Cailtan.



Μια άλλη φορά έστειλε (ο άγιος Columba) δύο από τους μοναχούς του σε έναν άλλον ονόματι Cailtan, ο οποίος βρισκόταν τότε στο κελί που φέρει μέχρι και σήμερα την ονομασία του αδερφού του Dinni και βρίσκεται κοντά στην λίμνη του ποταμού   Aba (Lochawe). Ο άγιος τους έδωσε τις ακόλουθες οδηγίες: «Τρέξτε γρήγορα στον Cailtan και πείτε του να έρθει σε εμένα χωρίς καθυστέρηση.»

Υπακούοντας στην εντολή του αγίου πήγαν στο κελί του  Dinni και είπαν στον Cailtan τον σκοπό της αποστολής τους. Αμέσως και χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση έφυγε μαζί με τους αγγελιοφόρους του αγίου και σύντομα έφτασε στην κατοικία του αγίου  Columba στην νήσο Iouan (σήμερα Iona).



(η νήσος)

Μόλις παρουσιάστηκε, ο άγιος Columba του είπε: «Ω, Cailtan, έπραξες σωστά που ήρθες γρήγορα υπακούοντας στο κάλεσμα μου. Ξεκουράσου τώρα για λίγο. Έστειλα να σε φέρουν σε εμένα για αυτό το λόγο, γιατί, καθώς σε αγαπάω σαν φίλο, θα ευχόμουν να περάσεις τις τελευταίες σου ημέρες μαζί μου εδώ κάνοντας υπακοή. Γιατί πριν από το τέλος αυτής της εβδομάδας θα αναπαυθείς εν Κυρίω.»  

Όταν άκουσε αυτά τα λόγια ευχαρίστησε τον Θεό, αγκάλιασε τον άγιο με δάκρυα και αφού έλαβε την ευχή του αποσύρθηκε στο δωμάτιο των φιλοξενουμένων. Αρρώστησε την ίδια νύχτα και πήγε στον Χριστό τον Κύριο μέσα σε εκείνη την εβδομάδα όπως προείπε ο άγιος.

Αγγλικό κείμενο http://www.fordham.edu/halsall/basis/columba-e.asp

Μετάφραση orthodoxy-rainbow  








Δεν υπάρχουν σχόλια: