Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Πως ο άγιος Columba νίκησε τον Broichan τον Δρυίδη και έπλευσε ενάντια στον άνεμο.


Πως ο άγιος Columba νίκησε τον Broichan τον Δρυίδη και έπλευσε ενάντια στον άνεμο.

 

Μια ημέρα, ο Δρυίδης Broichan, καθώς μιλούσε με τον άγιο Columba του είπε: « Πες μου, Columba, πότε σκοπεύεις να αποπλεύσεις;» Ο άγιος αποκρίθηκε: « Σκοπεύω να αρχίσω το ταξίδι μου μετά από τρεις ημέρες, εάν μου το επιτρέψει ο Θεός και βρίσκομαι στη ζωή». Ο  Broichan είπε: «Δεν θα μπορέσεις, γιατί μπορώ να κάνω τους ανέμους δυσμενείς για το ταξίδι σου και να προκαλέσω ένα απέραντο σκοτάδι που θα σε καλύψει στην σκιά του.» Σε αυτό ο άγιος έκανε την εξής παρατήρηση: «Η παντοδυναμία του Θεού κυβερνάει όλα τα πράγματα και με το όνομα Του και υπό την καθοδήγηση της πρόνοιας Του κατευθύνονται όλες οι κινήσεις μας.» Τι άλλο να πω; Εκείνη την ίδια ημέρα ,ο άγιος, συνοδευόμενος από μια μεγάλη ομάδα ακολούθων πήγε στην μεγάλη λίμνη του ποταμού  Nesa (Loch Ness), όπως είχε αποφασίσει. Τότε οι Δρυίδες άρχισαν να ζητωκραυγάζουν, βλέποντας πως είχε σκοτεινιάσει πολύ και πως ο άνεμος ήταν πολύ βίαιος και αντίθετος.          

Κάποιες φορές, ο Θεός επιτρέπει σε αυτούς, με τη βοήθεια των πονηρών πνευμάτων, να ξεσηκώνουν καταιγίδες και να ταράζουν τη θάλασσα. Κάποτε λεγεώνες δαιμόνων συνάντησαν στη μέση της θάλασσας τον άγιο επίσκοπο Γερμανό της Auxerre, όταν βρισκόταν σε ταξίδι μέσα στο κανάλι της Γαλλίας προς την Βρετανία όπου πήγαινε από ζήλο για την σωτηρία ψυχών και τον εξέθεσαν σε μεγάλους κινδύνους προκαλώντας μια βίαιη καταιγίδα και φέρνοντας απέραντο σκοτάδι ενώ ήταν ακόμη μέρα. Όμως όλα αυτά τα πράγματα διώχτηκαν με τις προσευχές του αγίου Γερμανού ποιο  γρήγορα και από τις λέξεις που πρόφερε και το σκοτάδι εξαφανίστηκε.      

Ο άγιος Columba, βλέποντας πως η θάλασσα ήταν ταραγμένη και πως ο άνεμος ήταν αντίθετος για το ταξίδι επικαλέστηκε τον Χριστό τον Κύριο και επιβιβάστηκε στην μικρή του βάρκα και καθώς οι ναύτες δίσταζαν εκείνος με σιγουριά τους έδωσε την οδηγία να σηκώσουν τα πανιά ενάντια στον άνεμο. Πριν να ολοκληρωθεί αυτή η οδηγία, το πλήθος κοιτούσε την μικρή βάρκα να πλέει κόντρα στον άνεμο με εξαιρετική ταχύτητα. Και μετά από λίγο, ο άνεμος, ο οποίος μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν εναντίων τους, στράφηκε έτσι ώστε να τους βοηθήσει στο ταξίδι τους μπροστά στα έκπληκτα μάτια όλων. Και ο άνεμος συνέχισε να είναι ευνοϊκός και η βάρκα του ευλογημένου ανθρώπου έφτασε με ασφάλεια στο επιθυμητό λιμάνι.      

Αγγλικό κείμενο http://legacy.fordham.edu/halsall/basis/columba-e.asp
Μετάφραση orthodoxy-rainbow







Δεν υπάρχουν σχόλια: