Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Σχετικά με τον άγιο Kevin της Ιρλανδίας και τους εναέριους δαίμονες.



Σχετικά με τον άγιο Kevin της Ιρλανδίας και τους εναέριους δαίμονες.




Πως ο άγιος Kevin του Glendalough (498-618) πολέμησε με τους δαίμονες και χάρη στο έλεος του Θεού έσωσε την ψυχή ενός ανάξιου άνδρα, με τη χάρη του Θεού.

Ένας συγκεκριμένος βίαιος στρατιώτης διέπραττε συχνά ληστείες ανάμεσα στις κορυφογραμμές εκείνων των βουνών. Δεν είχε κάνει ποτέ μια καλή πράξη παρά μόνο μία, η οποία ήταν να προσεύχεται κάθε ημέρα, ώστε δια μέσο του αγίου Kevin να σωθεί η ψυχή του. Μία ημέρα, αφού τον περικύκλωσαν εκείνοι που τον κυνηγούσαν, τον θανάτωσαν και έπειτα τον διαμέλισαν. Ένας Άγγελος Κυρίου εμφανίστηκε έπειτα στον άγιο Kevin λέγοντάς του: «Ένας συγκεκριμένος διεφθαρμένος άνθρωπος, ο οποίος καθημερινά σε ικέτευε να τον προστατέψεις από τον κίνδυνο τον οποίο διέτρεχε η ψυχή του, σφάχτηκε σήμερα.

Εσύ, να φερθείς γενναία και στο όνομα του Κυρίου να ακολουθήσεις τους δαίμονες οι οποίοι σέρνουν την ψυχή του στα βασανιστήρια. Γιατί, παρότι το σώμα του έχει καταστραφεί, με τη δύναμη του Θεού, θα αρπάξεις την ψυχή του και θα την σώσεις από την καταστροφή.» Έπειτα, ο άγιος Ηγούμενος ένιωσε ανακουφισμένος. Οδηγημένος από τον Άγγελο, ανυψώθηκε από την γη ψηλά στον αέρα, όπου παρέμεινε από την ενάτη ώρα μέχρι την επόμενη ημέρα, όπου πολέμησε με τους δαίμονες. Χάρη στο έλεος του Θεού, απελευθέρωσε την ψυχή του διεφθαρμένου άνδρα από τη δύναμη τους.      

Την ίδια στιγμή, λόγω του ότι δεν γνώριζαν τον λόγο για τον οποίο απουσίαζε ο Ηγούμενος, οι μοναχοί του ένιωσαν λυπημένοι όταν αντιλήφθηκαν την απουσία του Ηγουμένου τους. Όταν γύρισε σε αυτούς, την επόμενη ημέρα, τους είπε: «Αγαπημένη μου αδελφότητα, θάψτε το σώμα αυτού του ενόχου στο κοιμητήριο σας, γιατί για χάρη του, ανυψώθηκα στον ουρανό. Η ψυχή του απελευθερώθηκε τώρα από τους δαίμονες και αναπαύεται κοντά στον Θεό.» Οι μοναχοί έκαναν όπως τους διέταξε, ενώ την ίδια στιγμή θαύμαζαν αυτά τα θαύματα που έκανε ο Παντοδύναμος, δια μέσο του αγίου δούλου του.    


Αγγλικό κείμενο
http://classicalchristianity.com/2015/05/18/on-st-kevin-of-ireland-and-the-aerial-demons/

Μετάφραση Orthodoxy-Rainbow

Δεν υπάρχουν σχόλια: