Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Πως επέπληξε την μητέρα του ο άγιος Ciaran

Πως  επέπληξε την μητέρα του ο άγιος Ciaran








Μία άλλη ημέρα όταν ο άγιος Kiaranus επέστρεφε από τα χωράφια και κατευθυνόταν προς το σπίτι του, τον συνάντησαν μερικοί άνθρωποι. Είπε σε αυτούς: «Από πού έρχεστε τώρα;»  Εκείνοι απάντησαν «Ερχόμαστε από τον οίκο του Beoedus του εργάτη.» Τους είπε εκείνος «Λάβατε εκεί την κατάλληλη φιλοξενία για χάρη του Χριστού;» Εκείνοι είπαν «Περίπου. Βρήκαμε όμως εκεί μία σκληρόκαρδη γυναίκα που δεν μας έδωσε ούτε ένα ρόφημα.» Όταν ο άγιος Kyaranus το άκουσε αυτό, τους ευλόγησε και επέστρεψε γρήγορα στο σπίτι του και μπαίνοντας στο σπίτι δεν βρήκε κανέναν μέσα, γιατί οι κάτοικοι ήταν απασχολημένοι με τις εργασίες εκτός του οίκου.

Ο ευλογημένος Kyaranus, κινούμενος από ζήλο για το Θεό, σκόρπησε όλο το φαγητό το οποίο βρήκε μέσα στο σπίτι των γονιών του. Το γάλα το έχυσε στο πάτωμα, το βούτυρο το ανάμειξε με τις κοπριές των προβάτων, το ψωμί το έριξε στα σκυλιά, ώστε να μην μπορεί να εξυπηρετήσει κάποιον άνθρωπο.  Γιατί με αυτό έδειχνε πως οτιδήποτε δεν δινόταν στους φιλοξενούμενους στο όνομα του Χριστού  πρέπει ορθά οι άνθρωποι να το ξεφορτώνονται ώστε να μην καταναλωθεί από κάποιον.

Μετά από λίγο η μητέρα του επέστρεψε και βλέποντας το σπίτι της ακατάστατο, ένιωσε πως ήθελε να φωνάξει γιατί αντίκριζε με μεγάλο τρόμο ότι είχε συμβεί στο σπίτι της. Όταν ο άγιος Kiaranus της εξήγησε τον λόγο, ηρέμησε και υποσχέθηκε πως θα διορθωθεί και πολλοί από αυτούς που άκουσαν για αυτό το γεγονός έγιναν ποιο ελεήμονες.

Αγγλικό κείμενο  THE FIRST LATIN LIFE OF SAINT CIARAN
http://www.gutenberg.org/files/16479/16479-h/16479-h.htm

Μετάφραση Orthodoxy-Rainbow

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: