Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Για τον άγιο Brenaind

Για τον άγιο Brenaind

Ημέρα μνήμης 16 Μαΐου







O Brenaind ο γιος του Findlug, ο γιος του Elchu,  ο οποίος ήταν γιος του Aelta από την περιοχή Ciarraige Luachra.
Γεννήθηκε τον ίδιο καιρό με τον Oengus τον γιο του Natfraich, βασιλέα του Munster.
Η μητέρα του είδε ένα όραμα. Της φάνηκε πως μία ράβδος χρυσού έπεσε επάνω στο στήθος της και αυτή η ράβδος άρχισε να φλέγετε. Ο Findlug ανέφερε αυτό το όραμα στον πνευματικό του πατέρα, τον επίσκοπο Erc τον γιο του Ogaman, τον γιο του Fidach. Και ο Erc είπε πως ένα θαυμάσιο παιδί θα γεννιόταν από αυτή τη γυναίκα η οποία είδε αυτό το όραμα.
Ο επίσκοπος Erc είδε αυτό: του φάνηκε πως μία λάμψη από φωτιά βρισκόταν πάνω από την επικράτεια της Altraige και η περιοχή ήταν γεμάτη από αγγέλους από τον ουρανό ως τη γη. Ο επίσκοπος Erc πήγε την επόμενη ημέρα στο σπίτι του Findlug και πήρε το μικρό αγόρι στην αγκαλιά του και το ευλόγησε.
 Αυτή τη νύχτα ο Becc mac De ο προφήτης έτυχε να βρίσκεται στο σπίτι του Mac Ardae τον γιο του Fidach βασιλιά της περιοχής Ciarraige Lauchra. Ο βασιλιάς τον ρώτησε: «Τι βλέπεις για εμάς απόψε, ώ Becc;» «Βλέπω» (είπε ο Becc) «πως ο βασιλιάς γεννήθηκε ανάμεσα σε εσένα στα δυτικά και στη θάλασσα.» «Πραγματικά», είπε ο Mac Ardae, «δεν γνωρίζουμε για την ύπαρξη κάποιας ελεύθερης φυλής ανάμεσα σε εμάς και στη θάλασσα η οποία θα είχε το δικαίωμα να μας κυβερνήσει.» Ο Becc απάντησε: «Ο γιος που γεννήθηκε στο σπίτι του Findlug απόψε, θα γίνει βασιλιάς σας.»
Έπειτα μία γρήγορη βροχή ήρθε από τον Ιορδάνη ποταμό και έβρεξε τον  Brenaind την ώρα της βάπτισης του. Από εκείνη τη στιγμή πήρε το όνομα του που σημαίνει βροχή (broen), γρήγορη (dian) από ψηλά (di-anuas).

Αγγλικό κείμενο The martyrology of Oengus Notes page 133

Μετάφραση Orthodoxy-Rainbow    

Δεν υπάρχουν σχόλια: