Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Απόσπασμα από τον ύμνο του αγίου Broccan για την αγία Brigit (δεύτερο μέρος).

Απόσπασμα από τον ύμνο του αγίου Broccan για την αγία Brigit (δεύτερο μέρος).




Ευλογημένη ήταν η ώρα που ο Mac-Caille κράτησε το αγγελικό σχήμα πάνω από το κεφάλι της αγίας Brigit. Ήταν απόλυτα αγνή, στον ουρανό ακούστηκε η προσευχή της.

«Θεέ μου , προσεύχομαι να μας προστατέψεις από κάθε κίνδυνο. Να ταξιδέψουν τα λόγια μου με οποιονδήποτε τρόπο, ποιο βαθιά από τις θάλασσες.  Τρία πρόσωπα, Μία υπόσταση, μία θαυμαστή ιστορία!»

Ο ξακουστός Kevin περνούσε μια δοκιμασία.  Μέσα από μία χιονοθύελλα, στο Glendalough σήκωνε το σταυρό του, ώσπου η γαλήνη τον επισκέφτηκε μετά τον κόπο του.

Μακάρι οι προσευχές της αγίας Brigit να είναι μαζί μας! Στους κινδύνους να είναι βοηθός μας! Μακάρι οι προσευχές της να είναι με το μέρος των αμαρτωλών της πριν να παρουσιαστούν αυτοί μπροστά στο Άγιο Πνεύμα.  

Μακάρι η αγία Brigit να μας εφοδιάσει με ένα φλογερό σπαθί στην μάχη ενάντια στις μαύρες στρατιές των δαιμόνων!  Μακάρι οι άγιες προσευχές της να μας προστατέψουν και να μας βοηθήσουν να φτάσουμε στο βασίλειο του Ουρανού!

Πριν να μπούμε στη μάχη μαζί με τους αγγέλους, ας πάμε στην εκκλησία τρέχοντας! Η υμνολογία του Κυρίου είναι καλύτερη από κάθε ποίημα. Η Νικηφόρα Brigit δεν αγαπούσε τον μάταιο κόσμο.

Υπάρχουν δύο αγαπημένες μοναχές στην Ουράνια Βασιλεία, προσεύχομαι να με βοηθήσουν με όλη μου την καρδιά. Η Παναγία και η αγία Brigit, μακάρι αυτές οι δύο να μας προστατεύουν*.

*Οι Κέλτες ονόμαζαν την Brigit «Μαρία των Κελτών» δείχνοντας έτσι την μεγάλη αγάπη που είχε η αγία για τον Χριστό αλλά και το πώς ακολούθησε πιστά το παράδειγμα της Παναγίας μένοντας αγνή σε όλη της τη ζωή.

Αγγλικό κείμενο  https://archive.org/stream/irishliberhymnor02bern#page/46/mode/2up

Μετάφραση Orthodoxy-Rainbow
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: