Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Από τον βίο του αγίου Kenneth (ή Canice)

Από τον βίο του αγίου Kenneth (ή Canice)



Κάποτε ο άγιος Columba και οι σύντροφοι του γλύτωσαν θαυματουργικά από ένα ναυάγιο μέσα από τις προσευχές του αγίου Kenneth ο οποίος τότε βρισκόταν μακριά τους.
Σύμφωνα με την παράδοση, όταν ο άγιος Columba και ο Kenneth συνάντησαν τον Πίκτη παγανιστή βασιλιά  Brude και αυτός άρχισε να τους απειλεί, ο άγιος Kenneth τον έκανε να παραλύσει σχηματίζοντας το σημείο του σταυρού. Λίγο μετά ο  Brude δέχτηκε να βαπτιστεί μαζί με τους υπηκόους του.

 

Όπως και πολλοί άλλοι Κέλτες άγιοι, κατά τη διάρκεια της ζωής του ο άγιος Kenneth αποσυρόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ήσυχα μέρη για να προσευχηθεί. Ο άγιος αρεσκόταν ιδιαίτερα να ζει σαν ερημίτης σε μικρά νησιά. Όπως συνέβαινε με τους περισσότερους Ιρλανδούς αγίους, ο Kenneth αγαπούσε να επικοινωνεί με την άγρια φύση και τα ζώα. Έτσι, μια φορά διέταξε κάτι ποντίκια να φύγουν μακριά όταν δάγκωναν τα παπούτσια του. Σε μία άλλη περίπτωση έκανε παρατήρηση σε μερικά πουλιά γιατί έκαναν φασαρία την Κυριακή. Τα πουλιά υπάκουσαν αμέσως τον αφέντη τους. Υπάρχει ακόμη μια συγκινητική ιστορία που μας λέει πως ένα ελάφι με υπομονή κρατούσε την Βίβλο του αγίου στα κέρατα του καθώς ο άγιος διάβαζε το βιβλίο.

Αγγλικό κείμενο
http://www.pravoslavie.ru/english/74549.htm

Μετάφραση Orthodoxy-Rainbow

Δεν υπάρχουν σχόλια: