Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Ο άγιος Columba ανασταίνει τον δάσκαλο του.

Ο άγιος Columba ανασταίνει τον δάσκαλο του.



Μία φορά,όταν ο Columba ήταν νέος, πήγε να επισκεφτεί μαζί με τον δάσκαλο* του έναν άνθρωπο που ήταν άρρωστος. Καθώς βάδιζαν μέσα στο δάσος, το πόδι του κληρικού γλίστρησε πάνω σε μία πέτρα με αποτέλεσμα να πέσει και να πεθάνει ξαφνικά. O  Columba έβαλε την κουκούλα του κάτω από το κεφάλι του κληρικού, γιατί δεν γνώριζε πως δεν κοιμόταν και άρχισε να απαγγέλλει τα μαθήματα του με αποτέλεσμα κάποιες μοναχές να τον ακούσουν να διαβάζει φωναχτά και η φωνή του έφτανε μέχρι την εκκλησία τους. Οι μορφωμένοι άνθρωποι υπολόγισαν πως τους χώριζε ενάμιση μίλι όμως η φωνή του ακουγόταν ξεκάθαρα τόσο μακριά. Έπειτα έφτασαν οι μοναχές και βρήκαν τον κληρικό νεκρό μπροστά τους και είπαν στον Columba να επαναφέρει τον κληρικό στη ζωή για χάρη τους. Προχώρησε προς τον κληρικό για να τον επαναφέρει στη ζωή. Τον ανέστησε και ο κληρικός σηκώθηκε σαν να είχε ξυπνήσει από τον ύπνο.

Έπειτα ο Columba αφιέρωσε τον εαυτό του στον Κύριο των Στοιχείων** και ζήτησε τρία δώρα από τον Κύριο. Να του δοθεί αγνότητα, σοφία και να πάει σε προσκυνήματα. Και τα τρία του δωρήθηκαν.

Έπειτα αποχαιρέτησε τον δάσκαλο του και ο δάσκαλος του του έδωσε την άδεια να φύγει και τον ευλόγησε. 

*Βάπτισε τον άγιο Columba. Το όνομα του ήταν Cruthnechan, ήταν γιος του Cellach. Ήταν αρχιπρεσβύτερος και ανέλαβε να διαπαιδαγωγήσει τον Columba αφού του το ζήτησαν άγγελοι του Θεού.

** Οι Κέλτες Χριστιανοί, αναφέρονταν συχνά στον Θεό με τα ονόματα Κύριος των Μυστηρίων και Κύριος των Στοιχείων. Δηλαδή ο Κύριος που κυβερνάει τα πάντα. 

Από το βιβλίο του Lismore σελίδα 173

Μετάφραση Orthodoxy-Rainbow

Δεν υπάρχουν σχόλια: