Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Ο μοναχός Laisren και ο μανδύας.

Ο μοναχός Laisren και ο μανδύας.

 

Ένα ένδυμα το οποίο το κατείχε πριν κάποιος αμαρτωλός λαϊκός συνοδεύεται από κάποιον δαίμονα.
Και για να προστατευθεί κάποιος πρέπει να το πλύνει.
Ένας ασκητής ζούσε στο Clonmacnois της Ιρλανδίας, ονόματι Laisren. Ήταν φτωχικά ντυμένος και ελεύθερος από την αμαρτία χωρίς να έχει κάτι που να επιβαρύνει τη συνείδηση του.
Τώρα είχε προσβληθεί από μία ασθένεια και έτσι οι μαθητές του τον φρόντιζαν ο καθένας στο κελί του με τη σειρά.
Ένας συγκεκριμένος μαθητής τον πήρε στο κελί του μία νύχτα και τοποθέτησε έναν μανδύα από κάτω του για να ξαπλώσει. Ο Laisren κοιμήθηκε επάνω στον μανδύα. Είδε στον ύπνο του ένα όνειρο σαρκικού περιεχομένου και δεν είχε δει ποτέ του ένα τέτοιο όνειρο από τότε που γεννήθηκε και μέχρι εκείνη τη νύχτα. Έπειτα σηκώθηκε και άρχισε να κλαίει και να θρηνεί.  Έπειτα άρχισε να κάνει μετάνοιες και να προσεύχεται μαζί με τις μετάνοιες.
Έπειτα ένας φωτεινός άγγελος του εμφανίστηκε και του είπε: "Μην στεναχωριέσαι γιατί αυτό που είδες αυτή τη νύχτα δεν πρόκειται να το ξαναδείς ποτέ στη ζωή σου. Αυτό το έπαθες γιατί ο μανδύας πάνω στον οποίο κοιμήθηκες είναι ο μανδύας ενός ζευγαριού και δεν πλύθηκε από τότε που χρησιμοποιήθηκε από αυτούς.
Και επειδή δεν πλύθηκε ένας δαίμονας βρισκόταν σε αυτό. Γιατί κάθε ένδυμα που προέρχεται από λάγνους και αμαρτωλούς ανθρώπους συνοδεύεται από έναν δαίμονα μέχρι να πλυθεί.

Από το βιβλίο με τους Κανόνες του Μοναστηριού του Tallaght.
https://www.ucd.ie/tlh/trans/gp.pria.29.001.t.text.html

Μετάφραση Orthodoxy-Rainbow

Δεν υπάρχουν σχόλια: