Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Η δύναμη του Ευαγγελίου μέσα από την Κελτική παράδοση.

Image result for book of kells


Το Ευαγγέλιο βοηθάει και στηρίζει τις ψυχές εκείνων που υψώνεται μπροστά τους.
Βοηθάει επίσης και τους νεκρούς όταν υψώνεται μπροστά τους.

Κάποτε ξέσπασε μία διαμάχη στο μοναστήρι του Clonmacnoise της Ιρλανδίας σχετικά με το θέμα της διαδοχής στην ηγουμενία. Τότε ο άγιος Adamnan διάλεξε έναν ξένο ανάμεσα τους σαν ηγούμενο. Έπειτα όταν ο Adamnan βρισκόταν στην Iona οι μοναχοί έδιωξαν τον ξένο και του στέρησαν τη θέση του ηγουμένου.

Έπειτα αυτός ο ξένος έστειλε τους μοναχούς του στον Adamnan για να διαμαρτυρηθούν σχετικά με την άδικη δίωξη του και τους είπε να μην φάνε και να μην ξεκουραστούν καθόλου μέχρι να μιλήσουν με τον Adamnan. Ο Adamnan τους είπε να φάνε τη νύχτα που φτάσανε και πράγματι έφαγαν. Ο Adamnan δέχτηκε να τους ακούσει την επόμενη ημέρα την τρίτη ώρα και τότε του μίλησαν για το πρόβλημα τους. Όταν ο Adamnan άκουσε ότι είχαν να πουν ύψωσε το χέρι του κρατώντας το Ευαγγέλιο.

Έπειτα ο Adamnan είπε στους αγγελιοφόρους να επιστρέψουν και όταν έφτασαν βρήκαν τον φίλο τους στη θέση του ηγουμένου. Ως εκ θαύματος οι μοναχοί άλλαξαν γνώμη και θέλησαν να επιστρέψει στη θέση του ηγουμένου. Και οι αγγελιοφόροι ρώτησαν να μάθουν ποια ήταν η ακριβής ώρα που τον έκαναν ηγούμενο και ήταν η ώρα που ο Adamnan ύψωσε το Ευαγγέλιο και έπειτα τον ρώτησαν πως είχε συμβεί ένα τέτοιο ξαφνικό θαύμα και αυτός απάντησε: "Μην απορείτε με το ότι το σημείο του Σταυρού με τη δύναμη του Ευαγγελίου διασχίζει όλο τον κόσμο ποιο γρήγορα και από το ανοιγόκλεισμα ενός ματιού και φτάνει μέχρι τον ουρανό. Με την ίδια ταχύτητα φτάνει στους τόπους των μαρτυρίων, φτάνει στην ανατολή του ηλίου και στην δύση του, στο νότο και στον μακρινό βορρά του κόσμου πριν να ανοιγοκλείσεις τα μάτια σου και διώχνει κάθε εμπόδιο.

Από το βιβλίο με τους Κανόνες του Μοναστηριού του Tallaght.
https://www.ucd.ie/tlh/trans/gp.pria.29.001.t.text.html

Μετάφραση Orthodoxy-Rainbow
  




Δεν υπάρχουν σχόλια: