Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Για κάποιον μοναχό που θεραπεύτηκε από την παράλυση του στον τάφο του αγίου Cuthbert.

Για κάποιον μοναχό που θεραπεύτηκε από την παράλυση του στον τάφο του αγίου Cuthbert.



Είναι στο μοναστήρι (του αγίου Cuthbert) ένας αδελφός το όνομα του οποίου είναι Badudegn, ο οποίος εδώ και αρκετό καιρό φροντίζει τους επισκέπτες του μοναστηριού και ζει ακόμη και όλοι οι αδερφοί και οι ξένοι διαβεβαιώνουν πως είναι ένας άνθρωπος ευλαβής και ταπεινός και πραγματοποιεί το διακόνημα που του δόθηκε μόνο για την ουράνια ανταμοιβή του. Αυτός ο άνδρας, αφού έπλυνε μία ημέρα μέσα στη θάλασσα τα καλύμματα ή τις κουβέρτες τα οποία χρησιμοποιούσε στα δωμάτια των επισκεπτών, επέστρεφε στο μοναστήρι όταν στο δρόμο τον κυρίευσε μια ξαφνική παράλυση σε τέτοιο σημείο που έπεσε στο έδαφος και έμεινε ξαπλωμένος εκεί και μπόρεσε με δυσκολία να σηκωθεί ξανά. Όταν σηκώθηκε, ένιωσε το μισό του σώμα, από το κεφάλι ως το πόδι, χτυπημένο από την παράλυση και με πολύ κόπο επέστρεψε στο μοναστήρι με τη βοήθεια μίας βέργας.    

Η ασθένεια χειροτέρευε σταδιακά, και καθώς πλησίαζε η νύχτα, χειροτέρεψε πολύ, σε σημείο που όταν ξημέρωσε μπορούσε με δυσκολία να σηκωθεί ή να περπατήσει μόνος του. Υποφέροντας από αυτή την ασθένεια, πήρε την σωστή απόφαση να πάει στην εκκλησία όπως μπορούσε και να πλησιάσει τον τάφο του αγίου Cuthbert και εκεί, γονατιστός, με ταπεινότητα να ικετεύσει το έλεος του Θεού ώστε είτε να θεραπευτεί από την ασθένεια του, εάν αυτό τον ωφελούσε, ή αν με τη χάρη του Θεού είχε αποφασιστεί για αυτόν να παιδευτεί περισσότερο από αυτή την ασθένεια, να μπορέσει να αντέξει τον πόνο με υπομονή και με ήρεμους λογισμούς.      

Έκανε ακριβώς όπως είχε αποφασίσει, και στηρίζοντας τα αδύναμα άκρα του με μία βέργα, μπήκε στην εκκλησία. Εκεί κάνοντας μετάνοιες μπροστά στο σώμα του δούλου του Θεού, προσευχήθηκε με ευλάβεια, προκειμένου μέσα από τις μεσιτείες του να του δείξει ο Κύριος την εύνοια του. Καθώς προσευχόταν, φάνηκε να έπεσε σε έναν βαθύ ύπνο, και, καθώς έλεγε αργότερα, ένιωσε ένα μεγάλο και πλατύ χέρι να αγγίζει το κεφάλι του, εκεί όπου βρισκόταν ο πόνος, και με τον ίδιο τρόπο το χέρι άγγιξε όλα τα σημεία του σώματος του τα οποία είχαν παραλύσει από την ασθένεια μέχρι τα πόδια του. Σταδιακά ο πόνος υποχώρησε και η υγεία του επέστρεψε. Έπειτα ξύπνησε, και σηκώθηκε απόλυτα υγιείς, και ευχαριστώντας τον Κύριο για την θεραπεία του, είπε στους αδελφούς τι είχε συμβεί για χάρη του. Όλοι χάρηκαν και αυτός επέστρεψε στο διακόνημα του εκτελώντας το με ακόμη μεγαλύτερη ευχαρίστηση.      

Ακόμη και τα ρούχα που φορούσε ο άγιος Cuthbert είχαν ιαματικές ικανότητες.


Από την Εκκλησιαστική Ιστορία της Αγγλίας του αγίου Bede.
http://www.gutenberg.org/files/38326/38326-h/38326-h.html

Μετάφραση Orthodoxy-Rainbow 

Δεν υπάρχουν σχόλια: