Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Μία προφητεία του αγίου Edward (Εδουάρδου) του ομολογητή και βασιλιά της Αγγλίας πριν από τον θάνατο του.

Μία προφητεία του αγίου Edward (Εδουάρδου) του ομολογητή και βασιλιά της Αγγλίας πριν από τον θάνατο του.



Ο άγιος Edward είπε: Ακριβώς τώρα δύο μοναχοί στάθηκαν μπροστά μου, τους οποίους γνώριζα κάποτε πολύ καλά όταν ήμουν νεαρός άνδρας στην Νορμανδία. Ήταν άνδρες μεγάλης αγιότητας και εδώ και πολλά χρόνια έχουν απαλλαγεί από τις υλικές μέριμνες. Μου έδωσαν ένα μήνυμα από τον Θεό που έλεγε: "Από τη στιγμή που αυτοί που έχουν ανέβει στα υψηλότερα αξιώματα στο βασίλειο της Αγγλίας, οι αριστοκράτες, οι επίσκοποι και οι ηγούμενοι, και όλοι αυτοί που βρίσκονται σε ιερές θέσεις, δεν είναι αυτό που φαίνονται, αλλά αντίθετα είναι υπηρέτες του διαβόλου, σε ένα χρόνο και σε μία ημέρα από το θάνατο σου ο Θεός θα εγκαταλείψει αυτό το βασίλειο και θα το αφήσει στα χέρια του εχθρού και διάβολοι θα έρθουν σε όλη αυτή τη χώρα με φωτιά και ξίφος και την καταστροφή του πολέμου.    

Έπειτα (συνεχίζει ο  Edward) είπα σε αυτούς τους μοναχούς πως θα δείξω το σχέδιο του Θεού στο λαό μου και το έλεος του Θεού θα σκεπάσει όσους μετανοήσουν. Γιατί έδειξε έλεος στους ανθρώπους της Νινευή, όταν μετανόησαν ακούγοντας την Θεϊκή απόφαση. Όμως αυτοί είπαν: "Δεν θα μετανοήσουν και ο Θεός δεν θα δείξει το έλεος του σε αυτούς." Έπειτα τους ρώτησα πως θα μπορούσαμε να λάβουμε συγχώρεση και να αλλάξει αυτή η απόφαση. Αυτή τη φορά απάντησαν: "Όταν ένα πράσινο δέντρο, κοπεί στο μέσο του κορμού του και αυτό το κομμάτι που κόπηκε μεταφερθεί σε απόσταση τριών μιλίων από τον κορμό και θα ενωθεί ξανά με τον κορμό μόνο του και χωρίς την οποιαδήποτε παρέμβαση κάποιου ανθρώπου και θα αρχίσει και πάλι να βγάζει φύλλα και να δίνει καρπούς από το κομμάτι που ενώθηκε ξανά τότε θα μπορείτε να ελπίζεται για συγχώρεση αυτών των αμαρτιών." Ο βασιλιάς Edward κοιμήθηκε στις 5 Ιανουαρίου του 1066.

Ένα χρόνο και μία ημέρα μετά την κοίμηση του, στις 6 Ιανουαρίου του 1067, ο Ρωμαιοκαθολικός William ο Κατακτητής στέφθηκε βασιλιάς της Αγγλίας στο Αβαείο του Westminster. Ξεκίνησε μία φοβερή εκστρατεία λεηλασιών και αιματοχυσίας από τον Κατακτητή ενάντια στους Άγγλους η οποία κορυφώθηκε στην ψεύδο-σύνοδο του Winchester το 1070, όταν παπικοί αντιπρόσωποι καθαίρεσαν τον Ορθόδοξο Αρχιεπίσκοπο Stigand, ο οποίος είχε αρνηθεί να στέψει τον William, και τοποθέτησαν τον Ρωμαιοκαθολικό  Lanfranc στη θέση του. Στις 15 Οκτωβρίου του 1072, ο τελευταίος Άγγλος Ορθόδοξος επίσκοπος, ο  Ethelric του Durham, αφού αναθεμάτισε τον Πάπα, πέθανε στην φυλακή του Westminster και η χάρη της ιεροσύνης εγκατέλειψε την Αγγλική γη σύμφωνα με την προφητεία του βασιλιά Edward. Το τελευταίο κομμάτι αυτής της προφητείας μένει να εκπληρωθεί...

Αγγλικό κείμενο από http://www.imdleo.gr/

Μετάφραση Orthodoxy-Rainbow    


Δεν υπάρχουν σχόλια: