Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Πως ο άγιος Ciaran δώρισε το αγγείο του βασιλιά σε φτωχούς και αιχμαλωτίστηκε και πως οι άγγελοι άλεθαν για χάρη του Ciaran.

Πως ο άγιος Ciaran δώρισε το αγγείο του βασιλιά  σε φτωχούς και αιχμαλωτίστηκε και πως οι άγγελοι άλεθαν για χάρη του Ciaran.



Μία ημέρα ο πατέρας του αγίου Ciaran έφερε στο σπίτι ένα βασιλικό αγγείο από το κάστρο του βασιλιά Furbithus για να το κρατήσει για λίγες ημέρες. Έπειτα ο βασιλιάς επιθύμησε να πάρει πίσω αυτό το αγγείο. Όμως ο άγιος Ciaran δώρισε το αγγείο του βασιλιά σε κάποιος φτωχούς ανθρώπους οι οποίοι ζήτησαν ελεημοσύνη στο όνομα του Χριστού καθώς δεν είχε τι άλλο να τους δώσει. Όταν το έμαθε αυτό ο βασιλιάς, οργίστηκε πολύ και διέταξε να αιχμαλωτιστεί ο Ciaran και να γίνει υπηρέτης του. Και για αυτό τον λόγο ο ευλογημένος Ciaran  οδηγήθηκε στην αιχμαλωσία και ήταν σκλάβος στο κάστρο του βασιλιά Furbithus. Του δόθηκε η εντολή να γυρνάει τον χειρόμυλο καθημερινά για να φτιάχνει αλεύρι.

Όμως το θαυμαστό ήταν πως ο άγιος Ciaran καθόταν και μελετούσε δίπλα στον χειρόμυλο και ο χειρόμυλος γυρνούσε απαλά μόνος του χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση και άλεθε το σιτάρι μπροστά σε όλους. Γιατί άγγελοι του Θεού άλεθαν για τον Ciaran αόρατοι στα μάτια των ανθρώπων.

Και μετά από λίγο καιρό ένας άνδρας από την επικράτεια της Mumenia, καταγόμενος από την φυλή των Desi, ο οποίος ονομαζόταν Hiernanus, οδηγημένος από τη θεία χάρη ήρθε μαζί με δύο εξαιρετικά αγγεία, όμοια με το αγγείο του βασιλιά και τα δώρισε σαν λύτρα για την απελευθέρωση του αγίου Ciaran.

Όταν ο βασιλιάς άκουσε για το θαύμα με τον χειρόμυλο, δέχτηκε αυτά τα δύο αγγεία και ελευθέρωσε τον άγιο Ciaran. Προηγουμένως δεν δεχόταν τίποτα λόγο της οργής του. Έτσι ο άγιος Ciaran ελευθερώθηκε από την αιχμαλωσία του βασιλιά. Έπειτα ο Ciaran ευλόγησε αυτόν τον άνδρα και τη φυλή του για το καλό που του έκανε.

Αγγλικό κείμενο  http://www.gutenberg.org/files/16479/16479-h/16479-h.htm

Μετάφραση Orthodoxy-Rainbow
 



Δεν υπάρχουν σχόλια: