Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Ο άγιος Declan ανασταίνει έναν μοναχό του αγίου Πατρικίου.

Ο άγιος Declan ανασταίνει έναν μοναχό του αγίου Πατρικίου.




Ο άγιος και ένδοξος αρχιεπίσκοπος Πατρίκιος, έστειλε έναν από τους μοναχούς του στον Declan σαν αντιπρόσωπο του. Και αυτός ο μοναχός, προχωρώντας στην νότια επικράτεια της φυλής των Decies πνίγηκε μέσα σε ένα ποτάμι (τον ποταμό Lickey) εκεί, δύο μίλια από την πόλη του Declan. Όταν ο Declan το άκουσε αυτό λυπήθηκε και είπε: «Πράγματι με στεναχωρεί που ένας υπηρέτης του Θεού και του Πατρικίου, ο οποίος τον έστειλε να με επισκεφτεί, διέσχισε όλη την Ιρλανδία και πνίγηκε σε ένα ποτάμι της περιοχής μου. Φέρτε μου το κάρο μου ώστε να πάω γρήγορα να δω το πτώμα του.» Το πτώμα είχε ανασυρθεί πριν από την άφιξη του Declan από άλλους που ήταν κοντά και το τοποθέτησαν σε ένα νεκροκρέβατο για να το πάνε στον Ciaran να το θάψει.        

Παρόλα αυτά ο  Declan τους συνάντησε στον δρόμο και έδωσε εντολή να τοποθετήσουν το σώμα στο έδαφος. Υπέθεσαν πως θα διάβαζε την επιμνημόσυνη ακολουθία. Ο Declan πλησίασε το νεκροκρέβατο και παραμέρισε το σεντόνι που κάλυπτε το πρόσωπο. Το πρόσωπο έμοιαζε σκοτεινό και παραμορφωμένο όπως είναι συνήθως το πρόσωπο κάποιου που έχει πνιγεί. Προσευχήθηκε στον Θεό και δάκρυσε όμως κανένας δεν άκουσε τι είπε. Μετά από αυτό έδωσε την εντολή: «Στο όνομα της Αγίας Τριάδος, στο όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, αναστήσου.» Ο νεκρός σηκώθηκε αμέσως με την εντολή και χαιρέτησε τον Declan και όλους τους άλλους. Ο Declan και οι μοναχοί του τον υποδέχτηκαν με χαρά.  


Αρχικά δεν είχε θεραπευτεί εντελώς όμως στην πορεία η υγεία του επανήλθε πλήρως. Ο μοναχός έμεινε για λίγο καιρό με τον Declan και υπήρχε μεγάλη χαρά στην πόλη του Declan λόγο του θαύματος και η φήμη του Declan εξαπλώθηκε σε όλη τη χώρα. Ο μοναχός του Πατρικίου ονομαζόταν Ballin. Επέστρεψε με μεγάλη χαρά και διηγήθηκε στον Πατρίκιο πως ο Declan τον ανέστησε από τους νεκρούς. Ανέφερε και σε πολλούς άλλους αυτό που του συνέβη. Ο Πατρίκιος, μπροστά σε πολλούς ανθρώπους, ακούγοντας για το θαύμα δόξασε και ευχαρίστησε τον Θεό.    

Αγγλικό κείμενο
http://www.gutenberg.org/files/11168/11168-h/11168-h.htm

Μετάφραση Orthodoxy-Rainbow

Δεν υπάρχουν σχόλια: