Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Ο άγιος Mochuda του Rahen (Ιρλανδία) και η έχθρα μεταξύ ενός μοναχού και του μυλωνά.

Ο άγιος Mochuda του Rahen (Ιρλανδία) και η έχθρα μεταξύ ενός μοναχού και του μυλωνά.

Image result for celtic monastery cross

Μία ημέρα κοντά στην ώρα του εσπερινού, λόγο της ιερότητας της ώρας, ο Mochuda είπε στους μοναχούς του: «Δεν θα φάμε τίποτα σήμερα ώσπου ο καθένας από εσάς να εξομολογηθεί,» γιατί γνώριζε πως κάποιος από αυτούς είχε κάποια δαιμονική επιθυμία μέσα στην καρδιά του ενάντια σε κάποιον άλλο. Όλη η αδελφότητα εξομολογήθηκε. Ένας από αυτούς κατά τη διάρκεια της εξομολόγησης του είπε: «Δεν αγαπάω τον μυλωνά και ο λόγος της έλλειψης αγάπης προς αυτόν είναι πως όταν έρχομαι στον μύλο δεν κατεβάζει τα σακιά από τα άλογα ούτε με βοηθάει να γεμίσω τα σακιά ούτε να τα ξανανεβάσω στα άλογα όταν γεμίσουν. Και όχι μόνο αυτό αλλά κάνει και άλλα δυσάρεστα πράγματα. Ο Θεός ξέρει γιατί φέρετε έτσι. Συχνά σκέφτομαι πως θέλω να τον χτυπήσω και να τον ξυλοφορτώσω μέχρι θανάτου.»    

Ο Mochuda του είπε: «Αγαπημένε αδερφέ, ο προφήτης Δαβίδ (Ψαλμός 36) λέει να αποφεύγουμε το κακό και να κάνουμε το καλό. Ακολουθώντας αυτό το παράδειγμα φέρσου ευγενικά προς τον μυλωνά και αυτή η φιλανθρωπία σου θα μαλακώσει την καρδιά του προς εσένα και θα γίνεται πολύ καλοί φίλοι.» Τα πράγματα κινήθηκαν έτσι για τρεις ημέρες με τον μοναχό να κάνει ότι μπορεί για να ειρηνεύσει τον μυλωνά. Παρόλα αυτά ο μυλωνάς δεν σταμάτησε τις άσχημες πράξεις του και το μίσος του μοναχού για αυτόν δεν υποχώρησε. Την τρίτη ημέρα ο Mochuda κάλεσε τον αδερφό ξανά για να εξομολογηθεί.

Ο αδερφός είπε: «Αυτή είναι η εξομολόγηση μου, πατέρα, δεν αγαπάω ακόμη τον μυλωνά.» Ο Mochuda είπε: «Θα μεταστραφεί απόψε, και αύριο θα κάτσετε μαζί στο ίδιο τραπέζι και θα παραμείνετε φίλοι για το υπόλοιπο της ζωής σας.» Όλα αυτά βγήκαν αληθινά καθώς αυτός ο μοναχός γέμισε με το Άγιο Πνεύμα χάρη στις συμβουλές του αγίου Mochuda. Και ευχαριστούσε τον Mochuda καθώς κατάλαβε πως ήταν ένας άνθρωπος που είχε τη χάρη του Αγίου Πνεύματος.


Αγγλικό κείμενο
https://www.gutenberg.org/files/11168/11168-h/11168-h.htm

Μετάφραση Orthodoxy-Rainbow

Δεν υπάρχουν σχόλια: