Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Ο άγιος βασιλέας Edward ο Ομολογητής θεραπεύει μία γυναίκα.

Ο άγιος βασιλέας Edward ο Ομολογητής θεραπεύει μία γυναίκα.

  

Μία νεαρή γυναίκα, η οποία ήταν παντρεμένη αλλά δεν μπορούσε να κάνει παιδιά, είχε μία αρρώστια στον λαιμό και στους αδένες κάτω από τα σαγόνια. Αυτή η ασθένεια είχε παραμορφώσει τόσο πολύ το πρόσωπο της και μία τόσο  άσχημη μυρωδιά έβγαινε από το στόμα της που με δυσκολία μπορούσε να μιλήσει σε κάποιον χωρίς να αισθανθεί ντροπή. Έλαβε μία πληροφορία σε ένα όνειρο που της έλεγε πως αν την πλύνει με νερό ο βασιλιάς Edward θα γιατρευτεί από αυτή την αρρώστια. Εκείνη έπειτα, με βέβαιη πίστη, φανέρωσε τις οδηγίες του ονείρου. Και όταν ο βασιλιάς έμαθε για αυτό δεν άργησε να την βοηθήσει καθώς ήταν πολύ πονόψυχος και καλός.      
Του έφεραν ένα πιάτο με νερό. Ο βασιλιάς βύθισε τα χέρια του μέσα και με τις άκρες των δαχτύλων του άλειψε το πρόσωπο της νεαρής γυναίκας και τα μέρη που προσβλήθηκαν από την ασθένεια. Επανέλαβε αυτή την πράξη πολλές φορές κάνοντας έπειτα και το σημείο του Σταυρού. Τα άρρωστα μέρη που είχαν αλειφτεί από τον βασιλιά μαλάκωσαν και διαχωρίστηκαν από το δέρμα και με την πίεση των χεριών, σκουλήκια μαζί με πύον και αίμα βγήκαν έξω.        
Και πάλι ο βασιλιάς την άλειψε με τα άγια χέρια του και έβγαλε έξω το πύον. Δεν σταμάτησε να περιποιέται την άρρωστη γυναίκα ώσπου με τα χέρια του απομάκρυνε όλη την ασθένεια. Έπειτα την διέταξε να τρώει καθημερινά με έξοδα του βασιλείου ώσπου να αναρρώσει πλήρως. Και δεν είχε συμπληρώσει ούτε μία εβδομάδα στην βασιλική αυλή όταν η ασθένεια της έφυγε τελείως και η χάρη του Θεού την πλούτισε με ομορφιά. Και αυτή, που προηγουμένως εξαιτίας αυτής ή κάποιας άλλης ασθένειας ήταν στείρα, μέσα σε αυτόν τον χρόνο έμεινε έγκυος από τον ίδιο σύζυγο και έζησε στο εξής ευτυχισμένη. Αναφέρεται πως ο Edward μπορούσε να κάνει αυτό το θαύμα όταν ήταν ακόμη νέος και βρισκόταν στην Νορμανδία.      

Αγγλικό κείμενο
http://www.romanitas.ru/eng/THE%20FALL%20OF%20ORTHODOX%20ENGLAND%205X8.htm

Μετάφραση Orthodoxy-Rainbow

Δεν υπάρχουν σχόλια: