Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Από τον βίο του αγίου Brynach της Ουαλίας.

Από τον βίο του αγίου Brynach της Ουαλίας.



Ημέρα μνήμης Απρίλιος 7/20

Είναι γνωστό πως ο άγιος Brynach έχτισε ένα κελί και μία εκκλησία στους πρόποδες ενός λόφου που ονομάζεται Mynydd Carningli (που σημαίνει «Το βουνό των αγγέλων» στα παλιά Ουαλικά) στο Pembrokeshire της Ουαλίας. Ίσως να ίδρυσε και ένα μοναστήρι εκεί. Όταν ήθελε να βρει ησυχία, ο άγιος έφευγε από το μοναστήρι, ανέβαινε στην κορυφή του λόφου και περνούσε τον χρόνο του με προσευχή, νηστεία, μελέτη και επικοινωνία με τους αγγέλους. Σύμφωνα με τον βίο του, ο άγιος επικοινωνούσε συχνά με τους αγγέλους όταν ανέβαινε στην κορυφή.

 Mynydd Carningli (source - Geograph.org.uk)
ο λόφος Mynydd Carningli

 
Ο Brynach ήταν ένας εξαιρετικός κήρυκας και ενέπνεε τους ανθρώπους τόσο πολύ που ένας βασιλιάς της Ουαλίας ονόματι Clether εγκατέλειψε τον θρόνο στα γεράματα του, πήγε από την Ουαλία στην Κορνουάλη, και έγινε και αυτός ένας απόστολος εκεί και μετά τον θάνατο του τον τίμησαν σαν άγιο.    

Κάποτε ο Brynach ταξίδεψε στο εγκαταλειμμένο χωριό Pontfaen, στο οποίο είχαν κατοικήσει δαιμονικά πνεύματα τα οποία είχαν τρομοκρατήσει τους κατοίκους και τους έκαναν να φύγουν. Με τις προσευχές του και κάνοντας το σημείο του σταυρού ο άγιος έδιωξε όλους τους δαίμονες από την περιοχή και οι άνθρωποι επέστρεψαν για να ζήσουν εκεί. Σύμφωνα με την παράδοση, ο άγιος Brynach ήταν φίλος του αγίου Δαβίδ της Ουαλίας.


Αγγλικό κείμενο
http://www.pravoslavie.ru/english/102837.htm

Μετάφραση Orthodoxy-Rainbow

Δεν υπάρχουν σχόλια: