Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Ο μοναχός Dublitir βοηθάει στο να σωθεί η ψυχή ενός άνδρα.

Ο μοναχός Dublitir βοηθάει στο να σωθεί η ψυχή ενός άνδρα.




Κάποτε ζούσε ένας λαϊκός με την γυναίκα του στην περιοχή Mugdoirn οι οποίοι είχαν σαν πνευματικό τους τον Eochu ua Tuathail και δέκα γιους. Κάποιοι που εχθρεύονταν αυτόν τον λαϊκό, τον δολοφόνησαν. Όταν οι γνωστοί τους το είδαν αυτό, είπαν: «Τι τον ωφέλησε που ζούσε ενάρετα;» Ο Eochu πήγε κατευθείαν στον Dublitir και του διηγήθηκε όσα γίνανε. Ο Dublitir του είπε να μοιράσει στους φτωχούς την μισή περιουσία του λαϊκού και πως ένας από τους γιους του πρέπει να προσφέρει στον Θεό το σώμα του και την ψυχή του και να κάνει τις μετάνοιες, τις αγρυπνίες και τις προσευχές που ήταν να κάνει ο πατέρας του και πως αυτά πρέπει να τα κάνει για εφτά χρόνια. Επίσης η σύζυγος του πρέπει να κάνει τα ίδια για τον εαυτό της και για την ψυχή του συζύγου της για την ίδια περίοδο.
Έπειτα ο γιος του και η γυναίκα του κάνανε για εφτά χρόνια όλα όσα είπε ο Dublitir και την ημέρα που τελείωσαν αυτοί οι κανόνες τους κοινώνησαν. Τότε αυτός ο άνδρας (που δολοφονήθηκε) εμφανίστηκε τη νύχτα στον Dublitir εφτά χρόνια μετά τον θάνατο του και η όψη του ήταν πολύ όμορφη και φορούσε λαμπερά ρούχα. Έπειτα ευχαρίστησε τον Dublitir για την βοήθεια που του έδωσε και του είπε: «Αυτή τη νύχτα ο Κύριος μου έδειξε έλεος. Με έβγαλε από την κόλαση και με έβαλε στην Βασιλεία των Ουρανών.»
Έπειτα εμφανίστηκε στην γυναίκα του, στον γιό του και στον Eochu και τους είπε τα ίδια πράγματα.
Είναι επίσης γνωστό πως ο  Maeldithruib τρεφόταν μόνο με ψωμί και νερό κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής για το καλό της ψυχής του πατέρα του.

Από τους Κανόνες του Μοναστηριού του Tallaght της Ιρλανδίας.    

Αγγλικό κείμενο
https://www.ucd.ie/tlh/trans/gp.pria.29.001.t.text.html

Μετάφραση Orthodoxy-Rainbow



Δεν υπάρχουν σχόλια: