Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Η αγία Brigid και ένας άνδρας που τον είχαν καταραστεί.

Η αγία Brigid και ένας άνδρας που τον είχαν καταραστεί.



Κάποιος πλούσιος και καλός αριστοκράτης ζούσε στην πεδιάδα Macha.  Υπέφερε πολύ από μία ασθένεια την οποία δεν μπορούσαν να θεραπεύσουν οι γιατροί. Τελικά έστειλε τους υπηρέτες του στην αγία Brigid να της ζητήσουν να τον επισκεφτεί. Όταν η αγία πλησίαζε στο σπίτι του, το οποίο αντίκρισε από απόσταση, είπε πως από όποια πλευρά φυσούσε ο άνεμος θα έφερνε συμφορές και αρρώστιες στον αφέντη του σπιτιού. Όταν το είπαν αυτό στον αριστοκράτη, αυτός ξαφνιάστηκε και τους είπε πως δεν γνώριζε γιατί του άξιζε μία τέτοια τιμωρία καθώς δεν είχε κάνει κακό σε κάποιον άνθρωπο.      

Έπειτα οι υπηρέτες του είπαν πως κυκλοφορούσε μία φήμη που έλεγε πως όλοι οι ταξιδιώτες, χωρίς εξαίρεση, είχαν τη συνήθεια να καταριούνται τον αριστοκράτη γιατί είχε επιτρέψει στους γεωργούς του να περιφράξουν κάποια χωράφια με φράχτες πράγμα που είχε σαν αποτέλεσμα να κλείσει ένας κοντινός δρόμος εξαιτίας της περίφραξης.  

Όταν το άκουσε αυτό η αγία Brigid, είπε πως αυτή ήταν η αιτία της κακοτυχίας του. Έτσι, ο αριστοκράτης έδωσε εντολή να ανοίξουν τον κλειστό δρόμο. Έπειτα όλοι οι ταξιδιώτες τον ευλογούσαν. Θεραπεύτηκε επιπλέον και από την ασθένεια του μέσα από τις προσευχές της αγίας Brigid και έπειτα δόξασε τον Θεό.  


Αγγλικό κείμενο
https://archive.org/stream/lifeofstbrigidvi00ohanuoft/lifeofstbrigidvi00ohanuoft_djvu.txt

Μετάφραση Orthodoxy-Rainbow

Δεν υπάρχουν σχόλια: