Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Η αγία Brigid σώζει έναν άρχοντα από μία δολοφονία.

Η αγία Brigid σώζει έναν άρχοντα από μία δολοφονία.



Ένας άρχοντας, ο οποίος ζούσε στην πεδιάδα του Liffey. πήγε στην αγία μας και ζήτησε την ευλογία της. Η αγία τον ευλόγησε με χαρά. Με μεγάλη χαρά, ο άρχοντας επέστρεψε στο κάστρο του. Όμως την νύχτα, ένας θρασύς και εχθρικός άνδρας μπήκε μέσα στο κάστρο όταν όλοι κοιμόντουσαν. Παίρνοντας ένα κερί από ένα κηροπήγιο, έψαξε για τον άρχοντα. Τον βρήκε να κοιμάται και είχε δίπλα του το σπαθί του επάνω στο μαξιλάρι.  

Παίρνοντας το σπαθί του άρχοντα, ο εχθρός του το κάρφωσε με μεγάλη δύναμη τρεις φορές, όπως νόμιζε, στην καρδιά του άρχοντα και έπειτα έφυγε. Οι άλλοι ένοικοι του κάστρου ξύπνησαν έπειτα και ανακάλυψαν τι είχε συμβεί. Άρχισαν να φωνάζουν δυνατά και να θρηνούν πιστεύοντας πως ο αφέντης τους είχε δολοφονηθεί.

Όμως ο άρχοντας σηκώθηκε σαν να μην είχε συμβεί τίποτα και ανακάλυψαν πως η πληγή του δεν ήταν πολύ σοβαρή. Παρηγόρησε τους φίλους του λέγοντας: «Σταματήστε να θρηνείτε, γιατί η ευλογία της αγίας Brigid, την οποία μου έδωσε σήμερα, με προστάτεψε από αυτόν τον μεγάλο κίνδυνο.»

Ο άρχοντας, για να δείξει την ευγνωμοσύνη του για αυτό το θαύμα, επισκέφτηκε την αγία Brigid ευχαριστώντας την και προσφέροντας της πολύτιμα δώρα την επόμενη ημέρα. Η αγία μας, συμφιλίωσε έπειτα τον άρχοντα με τον εχθρό του.  

Αγγλικό κείμενο
https://archive.org/stream/lifeofstbrigidvi00ohanuoft/lifeofstbrigidvi00ohanuoft_djvu.txt

Μετάφραση Orthodoxy-Rainbow

Δεν υπάρχουν σχόλια: