Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Ο άγιος Columba (Κολούμπα) και η πελαργίνα.

Ο άγιος Columba (Κολούμπα) και η πελαργίνα.  



Ο άγιος Columba έδειχνε μεγάλη αγάπη για τα πουλιά. Κάποτε, όταν ο άγιος ζούσε στην Iona, κάλεσε έναν μοναχό και του είπε: «να πάς να καθίσεις κοντά στην ακτή και να είσαι προσεκτικός γιατί ένας περίεργος επισκέπτης, μία πελαργίνα, η οποία χτυπήθηκε από τον άνεμο και οδηγήθηκε μακριά από τον προορισμό της θα φτάσει εκεί κουρασμένη και ανήσυχη. Η πελαργίνα θα πέσει στην ακτή, στα πόδια σου και θα ξαπλώσει εκεί κουρασμένη.»    

Ο Columba είπε επίσης στον μοναχό: «Με τρυφερότητα σήκωσε το πουλί και μετέφερε το στο οίκημα εδώ κοντά. Φρόντισε την με αγάπη για τρεις ημέρες και τρεις νύχτες και έπειτα ελευθέρωσε την.»

Τρεις ημέρες μετά όπως είχε πει ο άγιος, ο αδερφός, περίμενε όπως του είχε ζητηθεί και όταν είδε την πελαργίνα έκανε όπως τον συμβούλεψε ο Columba. Και μόλις επέστρεψε εκείνο το απόγευμα στο μοναστήρι, ο άγιος τον ευχαρίστησε για την φροντίδα που έδειξε στο πουλί, γνωρίζοντας για αυτό με το προφητικό του χάρισμα καθώς ο μοναχός δεν του είχε πει κάτι προηγουμένως. Είπε στον μοναχό: «Μακάρι ο Θεός να σε ευλογήσει, γιε μου, για την ευγενική φροντίδα που έδειξες σε αυτόν τον προσκυνητή. Δεν θα μείνει για πολύ καιρό εδώ. Όταν δύσουν τρεις ήλιοι θα επιστρέψει στον τόπο της.»

Και τα πράγματα έγιναν όπως είχε πει ο άγιος. Όταν πέρασαν τρεις ημέρες, η πελαργίνα σηκώθηκε από την γη και πέταξε ψηλά στον ουρανό, πέταξε πάνω από την θάλασσα προς την Ιρλανδία μέσα στον γαλήνιο καιρό.

Αγγλικό κείμενο
http://www.orth-transfiguration.org/st-columba-521-597/

Μετάφραση Orthodoxy-Rainbow

Δεν υπάρχουν σχόλια: