Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Ο άγιος Guthlac του Crowland βοηθάει να μετανοήσουν κάποιοι μοναχοί που έπιναν πολύ αλκοόλ.

Ο άγιος Guthlac του Crowland βοηθάει να μετανοήσουν κάποιοι μοναχοί που έπιναν πολύ αλκοόλ.



Μία ημέρα ένας ηγούμενος  ο οποίος ήταν φίλος του Guthlac αποφάσισε να τον επισκεφτεί. Δύο μοναχοί από το μοναστήρι του, πήγαν μαζί με τον ηγούμενο όμως στον δρόμο του ζήτησαν να τους επιτρέψει να πάνε σε μία πολύ επείγουσα δουλειά. Την ώρα που ο ηγούμενος συζητούσε με τον Guthlac, ο Guthlac ξαφνικά του αποκάλυψε πως οι μοναχοί του δεν πήγαν σε μία επείγουσα δουλειά, αλλά είχαν επισκεφτεί μία χήρα και μαζί της έπιναν αλκοολούχα ποτά.  

Όταν επέστρεψε στο μοναστήρι ο ηγούμενος ρώτησε τους δύο μοναχούς τι έκαναν και τους έβαλε επιτίμιο όταν αρνήθηκαν να εξομολογηθούν τις πράξεις τους. Οι μοναχοί έπεσαν στα γόνατα δακρυσμένοι και ζήτησαν συγχώρεση με ειλικρίνεια.

Μία άλλη ημέρα δύο μοναχοί πήγαν να δουν τον Guthlac και πριν να φτάσουν αποφάσισαν να κρύψουν στο χορτάρι δύο φλασκιά με μπύρα τα οποία κουβαλούσαν μαζί τους. Ο άγιος τους καλωσόρισε με πατρική αγάπη, τους έδωσε οδηγίες σχετικά με την σωτηρία τους και έπειτα τους ρώτησε: «Για ποιο λόγο κρύψατε τα φλασκιά με την μπύρα κάτω από το χορτάρι και δεν τα φέρατε μαζί σας;» Ντροπιασμένοι οι μοναχοί γονάτισαν μπροστά του και ζήτησαν την ευλογία του.

Αγγλικό κείμενο
http://www.pravoslavie.ru/english/78881.htm

Μετάφραση Orthodoxy-Rainbow



Δεν υπάρχουν σχόλια: