Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Η αγία Brigid και η αγελάδα ενός λεπρού.

Η αγία Brigid και η αγελάδα ενός λεπρού.



Ένας λεπρός, ο οποίος ανήκε στην φυλή του Neill, πήγε στην Brigid και της ζήτησε μια αγελάδα και ένα μοσχάρι και η αγία είπε στον βοσκό του μοναστηριού της να του δώσει ότι ζήτησε. Ο βοσκός ρώτησε την αγία ποια αγελάδα και ποιο μοσχάρι να διαλέξει.
Του είπε να διαλέξει τα καλύτερα μέσα από το κοπάδι. Έπειτα ο βοσκός και ο λεπρός διάλεξαν αυτά που βρίσκονταν στην καλύτερη κατάσταση. Όμως δυσκολεύονταν πολύ να χωρίσουν το μοσχάρι από μία συγκεκριμένη αγελάδα η οποία ανήκε στο κοπάδι, παρότι αυτή η αγελάδα δεν ήταν η μητέρα του. Ο φτωχός λεπρός το είπε αυτό στην αγία και η Brigid ζήτησε από έναν βοηθό της, ο οποίος εκείνη τη στιγμή μαγείρευε, να πάει και να βοηθήσει τον λεπρό να οδηγήσει στο σπίτι του αυτά τα ζώα.  
Ο βοηθός τη ρώτησε τι θα γίνει με το φαγητό και η αγία του είπε πως θα επιστρέψει πολύ σύντομα για να ασχοληθεί με αυτή τη δουλειά. Ο άνδρας έκανε ότι του ζητήθηκε και μαζί με τον λεπρό ολοκλήρωσε ένα ταξίδι το οποίο συνήθως διαρκούσε δύο ημέρες μέσα σε μία ώρα. Ο προορισμός τους βρισκόταν στον βορρά σε έναν τόπο που ονομαζόταν Brigh-Chob- thuigh Chaoil.
Όταν επέστρεψε στην αγία Brigid, ο βοηθός βρήκε το κρέας μέσα στην κατσαρόλα αλλά δεν είχε βράσει ακόμα.
Αυτό συνέβη χάρη στην θαυμαστή επέμβαση της αγίας Brigid.

 
Αγγλικό κείμενο
https://archive.org/stream/lifeofstbrigidvi00ohanuoft/lifeofstbrigidvi00ohanuoft_djvu.txt

Μετάφραση Orthodoxy-Rainbow

Δεν υπάρχουν σχόλια: