Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Ο άγιος Σαμψών της Ουαλίας στην Βρετάνη της Γαλλίας και στην Κορνουάλλη.

Ο άγιος Σαμψών της Ουαλίας στην Βρετάνη της Γαλλίας και στην Κορνουάλλη.

 

Αφότου έγινε επίσκοπος, ο Σαμψών αποφάσισε να πάει στην Βρετάνη για να κηρύξει σε αυτή την Κελτική γη. Σύμφωνα με μία παράδοση, πήρε αυτή την απόφαση αφότου συνέβη μία θαυματουργική εμφάνιση ενός αγγέλου σε αυτόν την ώρα που προσευχόταν μόνος του στην εκκλησία.  

Καθώς ταξίδευε προς την Βρετάνη πέρασε μέσα από την Κορνουάλλη όπου έμεινε για λίγο καιρό. Ο άνθρωπος του Θεού ταξίδεψε σε όλη την περιοχή από το βορά ως το νότο. Από το Padstow μέχρι το Falmouth κηρύττοντας με ζήλο το Ευαγγέλιο. Λέγεται πως ο Σαμψών κράτησε μία τόσο αυστηρή νηστεία σε αυτή τη χώρα ώστε η υγεία του κάποια στιγμή κινδύνεψε. Στην Κορνουάλλη ο άγιος απόστολος έχτισε ένα μοναστήρι στην περιοχή Golant (το όνομα σημαίνει «ιερή περιφραγμένη περιοχή») και πιθανόν στο South Hill, στο σημείο όπου στεκόταν μία Κελτική πέτρα όπου προσεύχονταν οι παγανιστές (standing stone) στην κορυφή ενός λόφου έφτιαξε έναν σταυρό.  

Στην Κορνουάλλη ο Σαμψών έκανε πολλά θαύματα, για παράδειγμα, θεράπευσε ένα αγόρι που είχε πέσει από ένα άλογο και είχε σπάσει το λαιμό του. Ο άγιος επέπληξε τους ντόπιους ανθρώπους οι οποίοι ακολουθούσαν τον παγανισμό και τους ενθάρρυνε να αγκαλιάσουν την πίστη του Χριστού και να προσκυνούν τον αληθινό Θεό.  

Αγγλικό κείμενο
http://orthochristian.com/105687.html

Μετάφραση Orthodoxy-Rainbow

Δεν υπάρχουν σχόλια: