Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Ο άγιος Germanus (Γερμανός) της Auxerre της Γαλλίας, η αντιμετώπιση κάποιων Πελαγιανιστών και ένα θαύμα.

Ο άγιος Germanus (Γερμανός) της Auxerre της Γαλλίας, η αντιμετώπιση κάποιων Πελαγιανιστών και ένα θαύμα.



Φαίνεται πως παρότι ο Germanus και ο Lupus έφεραν πολλούς ανθρώπους στην αληθινή πίστη* (από την αίρεση του Πελαγιανισμού) με το κήρυγμα τους και τη διδασκαλία τους, ο Θεός έκανε μέσα από αυτούς θαύματα προκειμένου να επιβεβαιώσει τη διδασκαλία τους με θαυμαστά σημεία. Ο βίος του αγίου Germanus (Vita Germani) μας λέει: «αυτοί οι ιεραπόστολοι (ο Germanus και ο Lupus) είχαν γίνει ξακουστοί σε όλη τη Βρετανία χάρη στα κηρύγματα και τα θαύματα τους.»

Ο βίος του αγίου περιέχει το παρακάτω θαύμα:

«Ξαφνικά ένας άνδρας μεγάλου στρατιωτικού αξιώματος, συνοδευόμενος από τη γυναίκα του, στάθηκε στο μέσο και τοποθέτησε την δεκάχρονη κόρη του, η οποία ήταν τυφλή, μέσα στα χέρια των επισκόπων (του Germanus και του Lupus). Εκείνοι του είπαν να την πάνε στους Πελαγιανιστές. Όμως οι ακόλουθοι του Πελαγιανισμού τρομοκρατημένοι και με τη συνείδηση τους να τους ελέγχει, ικέτευσαν και αυτοί μαζί με τους γονείς, τους επισκόπους να θεραπεύσουν το μικρό κορίτσι. Οι επίσκοποι, βλέποντας πως οι άνθρωποι ήταν ανυπόμονοι και οι αιρετικοί είχαν υποχωρήσει, είπαν μία σύντομη προσευχή, μετά από την οποία ο Germanus, γεμάτος με το Άγιο Πνεύμα και στο όνομα της Αγίας Τριάδας, ξεκρέμασε από τον λαιμό του μία λειψανοθήκη την οποία είχε πάντα κρεμασμένη επάνω του και μπροστά σε όλους την ακούμπησε στα μάτια του παιδιού. Αμέσως τα μάτια της θεραπεύτηκαν και γέμισαν με φως και αλήθεια. Οι γονείς της χάρηκαν πολύ με αυτό το θαύμα και οι παρευρισκόμενοι θαύμαζαν. Από εκείνη την ημέρα οι λανθασμένες διδασκαλίες του Πελαγιανισμού εκριζώθηκαν σε τέτοιο βαθμό από τις καρδιές των ανθρώπων που όλοι αναζητούσαν την διδασκαλία των επισκόπων με διψασμένες ψυχές.»

*Οι άγιοι Germanus και Lupus στάλθηκαν το 429 από τον άγιο Πάπα Celestine (Κελεστίνος. Κοιμήθηκε το 432) από την Auxerre της Γαλλίας στην Βρετανία προκειμένου να αντιμετωπίσουν την αίρεση του Πελαγιανισμού.

για τον βίο του αγίου εδώ 

Αγγλικό κείμενο: περιοδικό Sourozh. Three hundred years of Russian Orthodoxy in the British Isles and Ireland. τεύχος 111.

Μετάφραση Orthodoxy-Rainbow              

Δεν υπάρχουν σχόλια: