Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Παγανιστικός χορός σε αρχαίο μοναστήρι της Ιρλανδίας.

Παγανιστικός χορός σε αρχαίο μοναστήρι της Ιρλανδίας.



Χρήστος Βασιλόπουλος. Orthodoxy-Rainbow.  

Η Ιρλανδία, τον καιρό που η Ορθοδοξία φυτεύτηκε στο σμαραγδένιο έδαφος της έγινε ένα μεγάλο φυτώριο ασκητών και μοναχών. Ο άγιος Πατρίκιος της Ιρλανδίας, μας μιλάει για το πως οι πρίγκιπες και οι πριγκίπισσες της Ιρλανδίας εγκατέλειπαν την πολυτελή ζωή τους για να γίνουν ασκητές. Χιλιάδες παγανιστές εγκατέλειπαν την θρησκεία των Δρυίδων για να ασπαστούν τον Χριστιανισμό. Αυτό μαρτυρούν οι μυριάδες άγιοι που κοσμούν τα Κελτικά Μαρτυρολόγια καθώς και οι πολλοί αγιασμένοι τόποι της Ιρλανδίας με τα υπέροχα Κελτικά μοναστήρια και τους Κελτικούς σταυρούς.

Σήμερα, τα πράγματα στην Ιρλανδία δείχνουν πολύ διαφορετικά. Αν και υπάρχει μία επιστροφή στην Ορθοδοξία αυτή προς το παρών είναι  μικρή (προσευχόμαστε να αλλάξουν τα πράγματα) και η Ιρλανδία δεν θυμίζει την Αγία Νήσο που ήταν κάποτε. Άγιο νησί ονόμαζαν την Ιρλανδία τον καιρό που ήταν Ορθόδοξη και κοσμημένη με πολλά μοναστήρια στα οποία προσεύχονταν χιλιάδες μοναχοί και λαϊκοί. Σήμερα η γιορτή του μεγάλου αγίου Πατρικίου για την πλειοψηφία των Ιρλανδών είναι μία γιορτή μέθης και κραιπάλης. Ο γάμος μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου έχει νομιμοποιηθεί. Τραγούδια που επιχειρούν να επαναφέρουν τον παγανισμό τραγουδιούνται μέσα στα αρχαία Κελτικά μοναστήρια. Αναφέρομαι συγκεκριμένα στο αγαπημένο συγκρότημα των Celtic Woman (Κέλτισσες Γυναίκες).  Το συγκρότημα των Celtic Woman αποτελείτε από γυναίκες οι οποίες έχουν Ιρλανδική καταγωγή και τραγουδάνε κυρίως παραδοσιακά Ιρλανδικά τραγούδια. Μου αρέσει ιδιαίτερα η μουσική τους όμως μία από τις ποιο πρόσφατες δραστηριότητες τους με απογοήτευσε.

Οι Celtic Woman κυκλοφόρησαν ένα τραγούδι με τίτλο Tir na Nog. Αυτό στα Ιρλανδικά σημαίνει Η Γη της Νιότης. Το τραγούδι αναφέρεται στον υποτιθέμενο παράδεισο της θρησκείας των Δρυίδων και κάνει αναφορά στην αρχαία αυτή ειδωλολατρική θρησκεία και στις θεότητες της. Να σημειώσουμε εδώ πως το Tir na Nog καμία σχέση δεν έχει με τον δικό μας παράδεισο μιας και οι Δρυίδες ασκούσαν την μαγεία και έκαναν και ανθρωποθυσίες. Αυτά τα βλέπουμε ξεκάθαρα στον βίο του αγίου Πατρικίου της Ιρλανδίας και στον βίου του Ιρλανδού αγίου Κολούμπα ηγουμένου της μονής της Αϊόνα της Σκωτίας. Στους βίους τους βλέπουμε πως οι άγιοι έρχονται αντιμέτωποι με τους Δρυίδες οι οποίοι προσπαθούν να τους εμποδίσουν στο έργο τους με διάφορα μάγια και οι άγιοι τους απωθούν με τη δύναμη της Αγίας Τριάδας.

Πέραν του ότι οι  Celtic Woman κυκλοφόρησαν αυτό το τραγούδι, επέλεξαν να γυρίσουν ένα βίντεο κλιπ όπου τραγουδούν το τραγούδι μέσα στο μοναστήρι του Clonmacnoise. To Clonmacnoise  ήταν το μοναστήρι του αγίου Κιάραν ο οποίος ήταν ένας από τους σπουδαιότερους Ορθόδοξους αγίους της Ιρλανδίας. Ήταν φίλος του αγίου Κολούμπα, είχε βοηθήσει δραστικά στην εξάπλωση του ευαγγελίου στην Ιρλανδία και έκανε πολλά θαύματα. Μπορείτε να δείτε τον βίο του εδώ. Βρίσκω πολύ ενοχλητικό το ότι οι Celtic Woman επέλεξαν να τραγουδήσουν αυτό το τραγούδι μέσα σε έναν τόσο ιερό τόπο όπου κάποτε έψελναν οι μοναχοί του αγίου Κιάραν.

Για ποιο λόγο επέλεξαν να γυρίσουν το βίντεο κλιπ σε έναν τόπο ιερό για τους Χριστιανούς; Οι νεοπαγανιστές προσπαθούν με κάθε τρόπο να επαναφέρουν την ξεχασμένη θρησκεία τους παρουσιάζοντας την ωραιοποιημένη και ρομαντική και ως μία θρησκεία που σέβεται το περιβάλλον και την κτίση. Αντίθετα, οι Δρυίδες ήταν στην πραγματικότητα μάγοι οι οποίοι είχαν μία αρρωστημένη λατρεία προς την κτίση. Είναι σημαντικό να κρατήσουμε την πίστη μας ζωντανή και αναλλοίωτη για να μην παρασυρθούμε από τον χείμαρρο του νεοπαγανισμού.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε το βίντεο κλιπ:

            

Δεν υπάρχουν σχόλια: