Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Άγιος Εΐνιον (St Einion Frenin) της Μονής της Θεοτόκου της Νήσου Bardsey της Ουαλίας (+6ος αι.) – Ο πρώην Βασιλιάς που έγινε Ιερομόναχος και Εξομολόγος της Ουαλίας



Άγιος Εΐνιον (St Einion Frenin) της Μονής της Θεοτόκου

της Νήσου Bardsey της Ουαλίας (+6ος αι.)

Ο πρώην Βασιλιάς που έγινε Ιερομόναχος και Εξομολόγος της Ουαλίας

9 Φεβρουαρίου

╰⊰¸¸.•¨*

Φώτο: Ερείπια της αρχαίας Ορθόδοξης Κελτικής Μονής

της Θεοτόκου στη Νήσο Bardsey Ουαλίας

Ο Άγιος Εΐνιον (St Einion Frenin) έζησε στα τέλη του 5ου και αρχές του 6ου αιώνα ως Ιερομόναχος και Εξομολόγος της Ουαλίας.

Ήταν γιος του Owain Whitetooth (Ddantgwyn) και αδελφός του Cuneglas βασιλιά του Rhos. Επίσης ήταν αδελφός των Αγίων Seiriol και Meirion.

Για κάποιο διάστημα ο Άγιος κυβέρνησε ως τοπικός βασιλιάς στη χερσόνησο Llŷn της Ουαλίας, νοτιοδυτικά του Anglesey και ενδεχομένως και στο Anglesey.

Όταν ήταν βασιλιάς χορήγησε στον αδερφό του Άγιο Seiriol τη γη για τη Μονή του στο Penmon του Anglesey και αργότερα για το Ερημητήριό του στο Νησί Puffin.

Επίσης είπε στον Βρεταννό Άγιο Cadfan από το Tywyn να ιδρύσει το Μοναστήρι της Θεοτόκου, το πρώτο Χριστιανικό ίδρυμα στο Νησί Bardsey της Ουαλίας το οποίο έγινε σημαντικός τόπος προσκυνήματος στην Ουαλία.

Ο Άγιος Εΐνιον (St Einion) εντάχθηκε στην Αδελφότητα του Αγίου Cadfan στο Νησί Bardsey και έγινε ιερομόναχος στη Μονή της Θεοτόκου.

Περιόδευε και εξομολογούσε σε όλη την Ουαλία και ίδρυσε και ένα Ναό στο Llanengan, σημερινό St. Einion’s.

Ο Άγιος συνδέεται επίσης με το Ιερό Πηγάδι του Ffynnon Engan (Einion’s Well) το οποίο παραμένει θαυματουργικό ως σήμερα.

https://cominghomeorthodoxy.wordpress.com/2017/09/26/44443/

Δεν υπάρχουν σχόλια: