Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Ο άγιος Winwaloe και ο Wenael.

Ο άγιος Winwaloe και ο Wenael.



Μία ημέρα ο Winwaloe πήγαινε να επισκεφτεί τον βασιλιά Grallo και πέρασε κοντά από μία παρέα αγοριών που έπαιζαν. Ένα από αυτά, μόλις τον είδε, άφησε το παιχνίδι, έτρεξε προς τον ηγούμενο, γονάτισε μπροστά στα πόδια του και ικέτευσε να τον δεχτεί στο μοναστήρι του. Ο Winwaloe κοίταξε το νεαρό πρόσωπο του, τον ευλόγησε και του είπε να επιστρέψει στους φίλους του. Όμως ο νέος δεν υποχωρούσε. Όταν ο Winwaloe συνέχισε τον δρόμο του, είδε πως το αγόρι τον ακολουθούσε από απόσταση.  Γύρισε και του είπε: "Γιε μου, πήγαινε σπίτι. Ο δρόμος μου είναι μακρύς και δύσκολος." 
"Τότε θα βαδίσω πάνω στα χνάρια σου," απάντησε το αγόρι.

Οι γονείς του παιδιού δεν έφεραν καμία αντίρρηση και έτσι ο άγιος πήρε το αγόρι μαζί του στο μοναστήρι του στο Landevennec, όταν επέστρεψε από την επίσκεψη του στον Grallo.

Το όνομα του αγοριού ήταν Wenael, ή στην μετέπειτα μορφή του Gwenael. Οι γονείς του ήταν Βρετανοί και ονομάζονταν Romelius και Laetitia. Έγινε ένας από τους ποιο πιστούς υποτακτικούς του Winwaloe και έμεινε μαζί του για 43 χρόνια, μέχρι τον θάνατο του ηγουμένου.

Για τον άγιο εδώ

Αγγλικό κείμενο
https://pyhiinvaeltaja.wordpress.com/2010/03/16/st-winwaloe/

Μετάφραση Orthodoxy-Rainbow 

Δεν υπάρχουν σχόλια: