Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Άγιος Ερκονγουάλντ (St Erkenwald) Επίσκοπος Λονδίνου Αγγλίας (+693) - 30 Απριλίου, 1 Φεβρουαρίου & 13 Μαΐου



Άγιος Ερκονγουάλντ (St Erkenwald) Επίσκοπος Λονδίνου Αγγλίας (+693)

30 Απριλίου, 1 Φεβρουαρίου &13 Μαΐου

O Άγιος Ερκονγουάλντ (St Erkenwald) ήταν Επίσκοπος Λονδίνου της Αγγλοσαξονικής Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας μεταξύ των ετών 675 και 693.

Ο Άγιος Ερκονγουάλντ (St Erkenwald) γεννήθηκε στο Lindsey της Αγγλίας και είχε βασιλική καταγωγή. Έδωσε το μερίδιό του από τα χρήματα της οικογένειάς του προκειμένου να βοηθήσει να ιδρυθούν δύο μονές Βενεδικτίνων, η ανδρώα Μονή του Chertsey στο Surrey το 661 και η γυναικεία Μονή του Barking. Η αδελφή του, Æthelburg, ήταν Ηγουμένη στο Barking, όταν αυτός υπηρετούσε ως Ηγούμενος στο Chertsey.

Το 675, ο Άγιος Ερκονγουάλντ (St Erkenwald) έγινε επίσκοπος Λονδίνου, διαδεχόμενος τον Wine. Ήταν επιλογή του Αρχιεπισκόπου Θεοδώρου του Canterbury. Ενώ ήταν επίσκοπος, συνεισέφερε στον κώδικα νόμων του βασιλιά Ine του Wessex, και αναφέρεται συγκεκριμένα στον κώδικα ως συνεισφέρων. Είναι επίσης γνωστός για το ότι βάπτισε Χριστιανό τον Sebba, βασιλιά της Ανατολικής Σαξονίας το 677. Ο βασιλιάς Ine του Wessex προσέλαβε τον Άγιο Ερκονγουάλντ (St Erkenwald) ως νομικό του σύμβουλο.

Ο Άγιος Ερκονγουάλντ (St Erkenwald) κοιμήθηκε εν Κυρίω το 693 και το Ι. Λείψανό του ετάφη στον παλαιό καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου. Ο τάφος του ήταν δημοφιλής τόπος προσκυνήματος, αλλά καταστράφηκε μαζί με άλλους τάφους στο ναό κατά τη διάρκεια της Προτεσταντικής Μεταρρύθμισης.

Η μνήμη του Άγιου Ερκονγουάλντ (St Erkenwald) τιμάται στις 30 Απριλίου. Επίσης εορτάζει στις 1 Φεβρουαρίου και 13 Μαΐου.

Είναι πολιούχος Άγιος του Λονδίνου.

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια: