Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Ο άγιος Κολούμπα και η βοήθεια ενός αγγέλου.

Αποτέλεσμα εικόνας για saint columba

Κάποτε, όταν ο άγιος άνδρας καθόταν στο μικρό κελί του ασχολούμενος με την συγγραφή, ξαφνικά το παρουσιαστικό του άλλαξε και από τα αγνά του σπλάχνα έβγαλε μία κραυγή λέγοντας: "Βοήθεια! Βοήθεια!" Δύο από τους αδερφούς που στέκονταν στην πόρτα, τα ονόματα τους ήταν  Colga ο γιος του Cellach και Lugne Mocublai, ρώτησαν για ποιο λόγο φώναξε έτσι ο άγιος.
Ο άγιος άνδρας απάντησε, λέγοντας: "Διέταξα τον άγγελο του Κυρίου ο οποίος στεκόταν ακριβώς τώρα ανάμεσα σας να πάει γρήγορα για να προστατέψει έναν από τους αδερφούς που έπεφτε από το ψηλότερο σημείο ενός σπιτιού το οποίο χτίζεται τώρα στο Derry (Ιρλανδία)".  Και ο άγιος πρόσθεσε μετά αυτά τα λόγια, λέγοντας: "Πόσο όμορφή και ανείπωτη είναι η ευκινησία των αγγέλων, σαν την ταχύτητα της αστραπής.
Γιατί το ουράνιο πνεύμα το οποίο πέταξε μόλις τώρα μακριά από εμάς όταν ο άνδρας άρχισε να πέφτει, έφτασε εκεί για να τον σώσει στο ανοιγόκλεισμα του ματιού πριν το σώμα του να φτάσει στο έδαφος και ο άνδρας δεν έπαθε ούτε μία μελανιά. Πόσο υπέροχη, λέω, είναι η κίνηση και η έγκαιρη βοήθεια η οποία μπορεί να δοθεί τόσο γρήγορα παρότι τόση γη και θάλασσα βρίσκονται ενδιάμεσα!'

Από τον βίο του αγίου Κολούμπα ο οποίος γράφτηκε από τον άγιο Άνταμναν. Αγγλικό κείμενο εδώ 

Μετάφραση Orthodoxy-Rainbow



Δεν υπάρχουν σχόλια: