Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Άγιοι Μάρτυρες Totnan,Colman και Kilian του Würzburg της Γερμανίας.





Αυτοί οι τρεις Ιρλανδοί απόστολοι και μάρτυρες είναι οι προστάτες άγιοι του Wurzburg της Γερμανίας. Μαρτύρησαν το έτος 689 στο Wurzburg. Η ημέρα μνήμης τους στην Ορθόδοξη Εκκλησία είναι στις 9 Ιουλίου.

Γύρω στο έτος 686, ο Kilian και οι σύντροφοι του ήρθαν από την Ιρλανδία στο Würzburg, για να κηρύξουν την Χριστιανική πίστη και να βαπτίσουν τον κόσμο. Αυτοί οι απόστολοι και περιπλανώμενοι κήρυκες είχαν πολύ καλή υποδοχή, ώσπου ήρθαν σε κόντρα με τον Δούκα Gozbert και την σύζυγο του Gailana λόγο της διδασκαλίας τους. Σαν αποτέλεσμα, τους σκότωσαν το έτος 689.

60 χρόνια μετά τον θάνατο τους τα λείψανα τους βρέθηκαν από τον πρώτο επίσκοπο του Würzburg τον Burkard. Τα λείψανα τους μαζεύτηκαν με σεβασμό και ανακηρύχθηκαν προστάτες άγιοι των Φράγκων κάτι που ισχύει μέχρι σήμερα. Σήμερα, τα λείψανα των αγίων βρίσκονται στην κρύπτη της εκκλησίας του   Neumünster. Τα κεφάλια φυλάσσονται σε μία κρυστάλλινη λειψανοθήκη στο ιερό του Καθεδρικού. Κατά τη διάρκεια της "Προσκυνηματικής Εβδομάδας του Kilian", τα κεφάλια των μαρτύρων των Φράγκων βγαίνουν για να κάνουν λιτανεία μέσα στην πόλη.   

Σχετικά με το μαρτύριο των αγίων
Οι τρεις άγιοι γονάτισαν. Ύψωσαν μαζί μία Αγία Γραφή πάνω από τα κεφάλια τους. Δεν τοποθέτησαν τίποτα άλλο ανάμεσα σε αυτούς και στους φονιάδες τους παρά μόνο τον Χριστό. Αυτή η Αγία Γραφή, η οποία έχει επάνω της το αίμα των τριών Μαρτύρων, υπάρχει μέχρι και σήμερα καθώς και τα άγια λείψανα τους.

Αγγλικό κείμενο εδώ 
Εικόνα από εδώ 
Δείτε και εδώ 

Μετάφραση Orthodoxy-Rainbow


Δεν υπάρχουν σχόλια: