Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024

Μία Προσευχή του Αγίου Νικολάου Βελιμιροβιτς για τον Ιαπωνικό λαό.

 




Ω, Αιώνιε Θεέ και Δημιουργέ των ουρανίων και των γήινων ανθρώπων. Με τη δική Σου θέληση, ανασταίνεις τα πάντα και φωτίζεις τα πάντα. Με το έλεος Σου, άνοιξε την ψυχή των Ιαπώνων ώστε να μπορέσουν να λάβουν τα χαρμόσυνα νέα του Υιού Σου, του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. 

Υπέροχοι και ισχυροί άνθρωποι, με δυνατή θέληση και έτοιμοι για πολλές θυσίες όπως λίγοι άλλοι άνθρωποι. Γιατί πρέπει τέτοιοι άνθρωποι να παραμείνουν στην άγνοια της Αλήθειας ακόμη και μετά από 19 αιώνες από τότε που το αστέρι έλαμψε πάνω από την Βηθλεέμ και το τραγούδι των αγγέλων ξεκίνησε πάνω από την φάτνη του Υιού Σου, ο οποίος είναι εκείνος που αποκαλύπτει την αλήθεια και είναι η ενσάρκωση της αιώνιας και Αγίας Αλήθειας; 

Η Ιαπωνία Σου, Ω Κύριε, ήδη γνωρίζει για την ύπαρξη του πνευματικού κόσμου. Γνωρίζει για τα πνεύματα των προγόνων της. Αλλά δεν γνωρίζει Εσένα, που είσαι ο Θεός των πνευμάτων και πάσης σαρκός. 

Χτίζουν ναούς στους προγόνους τους, όμως δεν χτίζουν ιερά σε Εσένα τον Δημιουργό των προγόνων τους. Προσφέρουν θυσίες στην δημιουργία, όμως δεν τις προσφέρουν στον Δημιουργό. 

Θρηνεί η ψυχή μας, Ω Χριστέ, γιατί τέτοιοι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ακόμη τα όμορφα νέα της επίσκεψης Σου στην ανθρώπινη φυλή. Γιατί δεν γνωρίζουν για την Θυσία σου, την Αγάπη Σου και την Ανάσταση Σου. Στην γη του "Ανατέλλοντος Ηλίου" ο Ήλιος δεν ανέτειλε ακόμη. Εσύ που μεταμόρφωσες τον Σαούλ σε Παύλο με την εμφάνιση Σου στον δρόμο προς την Δαμασκό, μεταμόρφωσε την γη του Ανατέλλοντος Ηλίου στην γη του Αναστημένου Ηλίου με την θαυματουργή Σου δύναμη η οποία ήταν πάντα τόσο πλούσια. 

Ομολογούμε με φόβο, Ω Κύριε, η ιαπωνική γη δεν είναι ακόμη βαπτισμένη εξαιτίας των αμαρτιών μας. Οι μεγάλες αμαρτίες των Χριστιανών έκλεισαν, και συνεχίζουν να κλείνουν τον δρόμο του σπουδαίου Ιαπωνικού λαού προς το Βασίλειο του Φωτός και της Ζωής. 

Αλλά διά μέσω των προσευχών των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, σπεύσε, Ω Χριστέ Σωτήρα μας και σώσε τον ιαπωνικό λαό για τον οποίο είσαι μέχρι σήμερα ένας άγνωστος ευεργέτης. 

Ώστε ακόμη και στην γη της Ιαπωνίας, οι άνθρωποι να υμνούν και να δοξολογούν τον Ένα, Ζωντανό, Παντοδύναμο και Τρισυπόστατο Θεό τώρα και πάντα. Αμήν.

Αγγλικό κείμενο από το κανάλι Orthodox in Japan στο You Tube 

Μετάφραση Orthodoxy - Rainbow 


Δεν υπάρχουν σχόλια: