Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

(συνέχεια για anime)Anime cosplay-Η αποκορύφωση του εθισμού με τα anime.


Όσοι δεν έχετε δει το αρχικό θέμα για τα Ιαπωνικά anime επισκεφτείτε τον παρακάτω σύνδεσμο:http://orthodoxy-rainbow.blogspot.com/2010/11/anime.html

(συμβουλή:αφήστε τη σελίδα να ολοκληρώσει τη φόρτωση για να εμφανιστούν σωστά όλες οι εικόνες)Ένα άλλο κομμάτι των anime με το οποίο θα ασχοληθώ σε αυτό το κομμάτι είναι το cosplay. Τι είναι το cosplay; Πρόκειται για τον συνδυασμό δύο λέξεων costum(κοστούμι) και play(παιχνίδι) δηλαδή διασκέδαση με κοστούμια. Οι ενδιαφερόμενοι ντύνονται με διάφορες ενδυμασίες χαρακτήρων προσπαθώντας να τους μιμηθούν, κάτι σαν μασκαράτα. Αποτελεί μόδα των τελευταίων χρόνων και έχει εξαπλωθεί και στο χώρο των anime. Φανταστείτε τώρα, παιδιά να ντύνονται σαν τους χαρακτήρες που αναφέραμε στο προηγούμενο θέμα και να προσπαθούν να τους μιμηθούν κιόλας! Και όχι μόνον αυτό, αλλά για να πετύχουν την τέλεια μεταμφίεση, προσπαθούν να μπουν στην ψυχολογία αυτών των διεστραμμένων χαρακτήρων, έτσι ώστε μέχρι και η εκφραστικότητα τους να συμπίπτει με αυτή των χαρακτήρων. Ίσως να είναι το ακραίο κομμάτι του εθισμού με τα anime, καθώς ο άνθρωπος έχει φτάσει στο επίπεδο, όχι μόνο να θαυμάζει τους χαρακτήρες αυτών των σειρών, αλλά και να προσπαθεί να ταυτιστεί μαζί τους. Παρακάτω ακολουθούν εικόνες και περιγραφές.


Cosplay Death Note.Οι χαρακτήρες των anime συμπίπτουν με καταθλιπτικές τάσεις παραπέμποντας στο ύφος των Emo.



Cosplay Naruto. 



Cosplay Naruto: Naruto, o δαιμονισμένος "ήρωας" που προαναφέραμε. Δείτε με τι πάθος προσπαθεί ο νεαρός να γίνει όμοιος με το είδωλο του.




Άλλος νέος που προσπαθεί να μιμηθεί έναν χαρακτήρα του naruto ο οποίος καταπίνει ολόκληρα αντικείμενα.




Άλλο cosplay του ίδιου χαρακτήρα.




Η χαρακτήρας του deathnote, κρατώντας με ευλάβεια το βιβλιαράκι του θανάτου...





Προσπαθώντας να μιμηθούν τις γυναικείες μορφές των anime, οι οποίες στην πλειοψηφία τους παραπέμπουν  σε ηρωίδες που θυμίζουν πορνοστάρ.





Άλλο ένα cosplay naruto. 


Cosplay του τραβεστί που παίζει με τις ορμόνες.


Και για το τέλος κοιτάξτε, όλα βγαίνουν σε παιδικές μινιατούρες για να προσελκύσουν και τα μικρά παιδιά! 

onepiece

naruto 




Deathnote






Αυτά. Δείτε ξανά και τα δύο θέματα και έχετε τα μάτια σας ανοιχτά, γιατί στις μέρες μας λίγα πράγματα είναι αθώα. 

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έκανα cosplay τον Hamtaro. Αυτό με κάνει ζωολάγνο;

1451 είπε...

Καλά τα λες. Να φανταστείς υπάρχει και ανιμ στο οποίο πρόβατα γεννάνε ανθρώπους. Γκιλγκαμές λέγεται.

Χρήστος είπε...

Ανώνυμε(30 Αυγούστου 2011 2:44 π.μ.)
Δεν ξέρω πόσο ζωολάγνος είσαι πάντως η σκέψη σου εκδηλώνει πολλά στοιχεία πνευματικής διαστροφής. Πρόσεξε το.

Αποχυμωτής είπε...

Και εγώ ως οπαδός των anime βρίσκω τα cosplay υπερβολικά.

Ανώνυμος είπε...

Χρήστο, δεν ξέρω αν όντως είσαι θρησκόληπτος ή απλά μας τρολλάρεις όλους κανονικότατα (διότι δεν εξηγείται αλλιώς το πόσο ενημερωμένος είσαι με τις δημοφιλές anime σειρές που σίγουρα δεν θα ενημερώθηκες απ' αυτές με μια απλή αναζήτηση στο Google) αλλά άμα το εννοείς αυτό που είπες για την ζωολαγνία τότε σημαίνει ότι απλά είσαι αρκετά αφελής ώστε να μην μπορείς να καταλάβεις πότε ο άλλος μιλάει ειρωνικά και πότε όχι. Και για την ενημέρωσή σου η ζωολαγνία έχει προϊστορία από την αρχαιοελληνική μυθολογία. Σιγά μην περιμέναμε από τους ιάπωνες και τα furries. Kαι λέγοντας για furries γιατί δεν κάνεις κι ένα αφιέρωμα για τα furries για να γελάσουμε; Aλλά τι λέω: τα furries δεν τόσο είναι διέδομενα ευρέως στην Ελλάδα σε κραυγαλέο επίπεδο.

Ανώνυμος είπε...

ksexases na valeis stis fotografies me ta diestramena cosplay kai ton Emporio Ivankov. ton exeis gia epikefalida an den sou thymizei kati.

http://www.acparadise.com/cosplayers/45516/45516-35562-a967a3833a6144c02905573daf08a0c6.jpg

Λευκός Σταυροφόρος είπε...

Συμφωνω με τις αποψεις σας κ.Χρήστο.

Χρήστος είπε...

Ανώνυμε "30 Αυγούστου 2011 4:35 μ.μ."
Είμαι πράγματι ενημερωμένος καθώς υπήρξα θαυμαστής τους για πολύ καιρό, όμως ευτυχώς ξύπνησα και απαλλάχτηκα από όλη αυτή την δήθεν τέχνη.
Στο σημείο για το αστείο με την ζωολαγνιά ζητάω συγγνώμη εάν σε πρόσβαλα, μα και η ειρωνεία θέλει μια αντίστοιχη απάντηση...
Δεν έχω ακούσει ποτέ για τα furries.
Ανώνυμε "30 Αυγούστου 2011 5:13 μ.μ."
Η κρίση είναι περισσότερο πνευματική παρά οικονομική, οπότε νομίζω πως πρέπει να ασχοληθούμε με οτιδήποτε συμβάλει σε αυτήν την πνευματική κρίση, άρα και με τα anime.
Ανώνυμε 30 Αυγούστου 2011 6:18 μ.μ.
Πράγματι το παρέλειψα, θα το συμπεριλάβω.

Κάποιος άλλος είπε...

Η κρίση είναι περισσότερο πνευματική παρά οικονομική; Αυτό πες το στα χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά που δεν έχουν να φάνε, να πληρώσουν τα ενοίκια και τους λογαριασμούς τους και να αγοράσουν τα απαραίτητα.

Χρήστο δεν κοιτάς καλύτερα λίγο ποιο κοντά σου για το πρόβλημα; Η θρησκεία είναι καρκίνος και πανούκλα για τον άνθρωπο. Άρα την επόμενη φορά γράψε ένα άρθρο για τα φρικτά εγκλήματα που έχει προκαλέσει η θρησκεία σου και άσε τα υποσεινήδητα μηνύματα που περνάν τα anime. Δουλειά δεν είχε ο διάολος...

Χρήστος είπε...

"Κάποιος άλλος", η αιτία των όσων περνάμε σήμερα είναι η αποστασία μας από το Θεό. Εάν είχαμε στο μυαλό μας την παραβολή του πλουσίου και δεν κοιτούσαμε την αυταρέσκεια μας και την συγκέντρωση ατομικού πλούτου, εάν στρέφαμε τα μάτια μας προς τα επάνω, τότε δεν θα περνάγαμε ότι περνάμε. Η κρίση δεν είναι κρίση αλλά δίκη, Θεία δίκη για να ξεφύγουμε από την μανία του πλούτου και της απόκτησης υλικών αγαθών και να στραφούμε προς μια πνευματική ζωή.

Ανώνυμος είπε...

Θα θεσω ενα ερωτημα αφου υπαρχει θεος που ειναί;Εδω ο κοσμος πειναει και ο υποτιθεμενος θεος δεν κανει τιποτα απολυτος το ξερεις αυτο που λεει κλαψε να ακουσει τον πονο σου ο θεος ουρλιαξε στους ουρανους σκισε τα ρουχα σου τραβα τα μαλλια σου ξεσκισε την σαρκα σου βγαλε τα ματια σου ξεριζωσε την καρδια σου και τι θα παρεις απο αυτον;Μονο σιωπη αδιαφορια ο θεος μας αγαπαει αλλα ο διαολος διχνει ενδιαφερον.Και τωρα λυσε μου μια ακομα απορια ο θεος που ειναι ρε μεγαλε που πεθενουν νεογεννητα παιδακια;Που υπαρχουν χιλαδιες παιδια που υποφερουν απο καρκινο τι κανει;

st4vros

Ανώνυμος είπε...

Αφου μιλας για την παραβολη του πλουσιου η αγαπητοι παπαδες που δεν ξερουν τι εχουν και ειναι ανθρωποι του θεου γιατι δεν δινουν τα μισα στον κοσμο;Τι πινεις και δεν μας δινεις ανθρωπε του θεου.

Χρήστος είπε...

Ο Θεός δεν επεμβαίνει άμεσα σε όσα συμβαίνουν, καθώς έτσι θα στερούσε την ελευθερία που μας έχει δώσει. Όσα δεινά μαστίζουν την ανθρωπότητα, είναι γιατί κάποιοι πράττουν αντίθετα στο θέλημα του Θεού. Δεν τιμωρεί ο Θεός, αλλά εμείς πηγαίνοντας αντίθετα στην φυσιολογική τάξη των πραγμάτων με το να αμαρτάνουμε, δημιουργούμαι σύγχυση στις ζωές μας. Γαι τα παιδιά που παιθένουν μη φοβάσε, επάνω καταμετρούνται ανάμεσα στους μάρτυρες και γίνονται ολόφοτοι άγγελοι. Η απελπησία είναι για τους Άθεους και όχι για τους Χριστιανούς.

Άλλο οι παπάδες και άλλο ο Θεός. Τους παπάδες θα τους κρίνει ο Θεός, εάν κάποιοι από αυτούς αντιβαίνουν τους νόμους του Θεού, αυτό δεν σημαίνει πως επηρεάζεται κατά οποιωνδήποτε τρόπο η ουσία της πίστης μας. Κατά την ώρα της θείας λειτουργίας, ο παπάς αντιπροσωπεύει τον ίδιο τον Χριστό, οπότε δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει εκείνη τη στιγμή για το τι έχει κάνει στη ζωή του έξω. Ο παπάς είναι απλώς ένα σύρμα για να επικοινωνούν οι άνθρωποι με τον ουρανό μέσω της θείας ευχαριστίας.
Ψάξτε λίγο πριν κατηγορήσετε.

Ανώνυμος είπε...

Χωρις παρεξηγηση Χρηστο, αλλα μου μυριζεται πνευματικη αδυναμια πισω απο τα λογια σου, κατι που απο μονο του δεν ειναι κακο, αλλα με την σταση σου(Ψευδαισθηση πνευματικης ανωτεροτητας ως προς τους 'κοιμισμενους'συνανθρωπους κτλ. σε συνδιασμο με το οτι βρηκες πνευματικο "νταβατζη" την εκκλησια) Σε κανει πιονι του σκοταδισμου που τοσο αποστρεφεσαι.
Οπως ειπες, ο Σατανας φανταζει γλυκομιλητος και σωστος...

Χρήστος είπε...

Δεν έδωσα ποτέ σημεία που να δείχνουν ότι πιστεύω πως έχω πνευματική ανωτερότητα. Όταν ο άλλος βλέπει τα όργια των anime και με τον άκρατο φανατισμό που τον διακατέχει υποστηρίζει αυτά τα βδελύγματα, δεν μπορεί παρά να είναι ένας ανόητος και λογικό και επόμενο είναι να φαντάζει ηλίθιος όταν προσπαθεί να τα υποστηρίξει. Και εάν δεν είναι κοιμισμένος τότε τι είναι; Σαφώς όταν δεν αποδέχεσαι την αμαρτία, και δεν αποδέχεσαι το Χριστό σαν Θεό σου, λογικό είναι να πέφτεις θύμα κάθε ανοσιουργήματος. Το σκηνικό έχει ξεκαθαρίσει εγώ κλείνω τη συζήτηση με το άθεο και προοδευτικό "χριστιανικό" κοινό που αποδέχεται αυτές τις βρομιές, με το εξής
"Oι αιρετικοί - πώς να αντιμετωπίζονται
8Eίναι απόλυτα αληθινή η διδαχή αυτή και θέλω εσύ να τα διαβεβαιώνεις αυτά, ώστε εκείνοι που έχουν πιστέψει στο Θεό να φροντίζουν να πρωτοστατούν σε καλά έργα. Aυτά είναι τα καλά και ωφέλιμα στους ανθρώπους.
9Oπωσδήποτε, όμως, ν’ αποφεύγεις τις ανόητες συζητήσεις και τις απαριθμήσεις γενεαλογιών και τις φιλονικίες και τις σχετικές με το νόμο διαμάχες, γιατί είναι ανώφελες και άσκοπες.
10Aιρετικό άνθρωπο συμβούλεψέ τον μια δυο φορές και μετά - αν δε σε ακούσει - παράτησέ τον, 11αφού γίνεται αυτονόητο πια ότι ένας τέτοιος άνθρωπος έχει διαφθαρεί εντελώς και αμαρτάνει έχοντας καταδικάσει ο ίδιος τον εαυτό του."
Απόστολος Παύλος- Προς Τίτο Επιστολή.

Ελπίζω να μην σε πρόσβαλλε η έντονη γλώσσα μου αλλά να σε έκανε να σκεφτείς και να προβληματιστείς το γιατί σου απονέμονται οι τίτλοι του "ηλίθιου' και του "κοιμισμένου"(τα οποία χρησιμοποίησα κυρίως μπας και ταρακουνήσω λίγο τη συνείδησή σου). Αρκετά με τις παράλογες απαιτήσεις σας να ανεχτούμε τις διαστροφές σας. Τα anime στην συντριπτική πλειοψηφία τους κατακλύζονται από την αρρώστια ενός άπιστου λαού θύματος της αμαρτίας την οποία δεν αποδέχεστε. Αρκετά ασχολήθηκα με το θέμα του πως θα πείσω έναν διεστραμμένο φανατικό των anime να ρθει στα συγκαλά του. Ναι είσαστε διεστραμμένοι και μακάρι να βρείτε θεραπεία. Αυτά. Αντίο και ο Θεός μαζί σας.

Ανώνυμος είπε...

Οι διαταραχές προσωπικότητας λόγω των anime παρατηρούνται συχνά σε όλες τις ηλικίες. Ειδικά στη παιδική ηλικία παρατηρείται υποβόλιμη διαταραχή της προσωπικότητας των παιδιών που ενδεχομένως να απειλείται και η σωματική τους ακεραιότητα. Θυμάστε το περιστατικό με το παιδάκι που πήδηξε από το μπαλκόνι νομίζοντας ότι είναι ο σούπερμαν; Εάν μέχρι τα 6 του ένα παιδάκι που διαμορφώνει τη βάση του χαρακτήρα του συμπεριφέρεται υποβόλιμα των anime τότε ας μην απαιτούμε τη σωστή και λογική συμπεριφορά του αλλά ας βρούμε τρόπους αποκατάστασης. Η Ορθόδοξη Χριστιανοσύνη λύει τέτοιου είδους διαταραχές και όχι μόνο.

Ανώνυμος είπε...

superman dn einai anime

Ανώνυμος είπε...

Ο Χριστός δεν είπε ποτέ «ειδωλολάτρες, γιατί είστε ειδωλολάτρες;», είπε «ουε, γραμματείς και φαρισαίοι» γιατί όλα τα γνωρίζετε, φορτώνετε βάρη σε άλλους και είστε υποκριτές, άλλα λέτε, άλλα κάνετε.
Άρα τα Anime για τους ιάπωνες δεν είναι αμαρτία. Το Anime για τους έλληνες και τους ΡΩΣΟΥΣ είναι.
Γιατί βλέπουν οι Ιάπωνες άνιμε;
Επειδή έχουν προβλήματα μοναξιάς εξαιτίας της μετάβασης από μια ανατολική ομαδική ειδωλολατρική κοινωνία σε μία δυτική ατομικιστική άθεη κοινωνία. Τα άνιμε εκφράζουν τα προβλήματα τους, π.χ. την θρησκευτική τους παράδοση με τις αμέτρητες θεότητες.
Το πρόβλημα είναι γιατί βλέπουν οι ρώσοι και οι έλληνες Anime;
Anime βλέπουν γιατί είναι εξοικειωμένοι με τις εικόνες-ζωγραφιές από την εκκλησία.
Anime βλέπουν γιατί συνήθως ξεκινάνε με κάποιο ΜΟΝΑΧΙΚΟ αγόρι-κορίτσι που γνωρίζει άλλους ανθρώπους και κάνει παρέα. Επίσης σε πολλά άνιμε ο σκοπός της μάχης είναι να γίνει ο εχθρός φίλος και αυτό είναι στοιχείο του ιαπωνικού πολιτισμού, π.χ. ο υποψήφιος δολοφόνος του Αγίου Νικολάου της Ιαπωνίας έγινε ο επόμενος αρχιεπίσκοπος γιατί έπιασαν την συζήτηση με την φράση «Γιατί θέλεις να με σκοτώσεις;».

Οπότε θα σε συμβούλευα αν δεν είσαι γεμάτος αγάπη να μην γράφεις για τα Anime ή οτιδήποτε άλλο. Οι κατηγορίες δεν είναι λύση, το ίδιο έκαναν το 1992-94 οι προηγούμενοι «χριστιανοί» και αγόραζαν όλοι τα βιβλία τους ως τους καλύτερους οδηγούς για την metal μουσική και τον σατανισμό. Οι «χριστιανοί» ήταν γεμάτοι μίσος και ο ΚΟΣΜΟΣ(ο εχθρός του Χριστού) έτρεχε να αγοράσει.
Μερικοί «χριστιανοί» ήταν πρώην σατανιστές και μεταλάδες άλλοι δεν είχαν ιδέα και αντέγραφαν τους προτεστάντες αντί για τους ορθόδοξους πατέρες όπως ο Σεραφείμ Ρόουζ.

Λύση στο πρόβλημα των Anime είναι μόλις μπαίνει κάποιος μοναχικός άνθρωπος στην εκκλησία ή το κατηχητικό, να βρίσκεις ανθρώπους για να κάνει παρέα όπως στα άνιμε και να αγωνίζονται μαζί για να γίνουν σαν τον Χριστό.
Και αν τα πάνε καλά, μπορούν να γίνουν ιεραπόστολοι στην Ιαπωνία και να λύσουν και το πρόβλημα του Ιάπωνα που βλέπει άνιμε.

Οπότε το πραγματικό πρόβλημα είναι:
"Εν τούτω γνώσονται πάντες, ότι έμοί μαθητές έστε, εάν αγάπη έχετε εν αλλήλοις" (Ίωάν. 13, 35)
Γιατί δεν υπάρχει αυτό στην εκκλησία;
Γιατί οι άνθρωποι στην εκκλησία συμπεριφέρονται σαν το γυράδικο;
«Πιάσε μια λειτουργία με μνημόσυνο και φεύγω!».
Μόλις πάρουν τις υπηρεσίες που θέλουν από την εκκλησία, δεν σε ξέρω, δεν με ξέρεις, «έχω τα δικά μου προβλήματα, με εσένα θα ασχολούμαι;»

Χρήστος είπε...

Δεν νιώθουμε κανένα μίσος απέναντι στους θαυμαστές των anime. Είσαι πολύ μπερδεμένος. Η αγιογραφίες των εκκλησιών δεν έχουν καμία σχέση όσων αφορά την εξοικείωση του ανθρώπου με τα anime. Άλλο τα διεστραμμένα ιαπωνικά σκίτσα και άλλο οι αγιογραφίες ας μην συγχέουμε καταστάσεις. Αλίμονο εάν οι αγιογραφίες μας αποτελούσαν βάση για την εξοικείωση μας με τα διεστραμμένα anime. Μην προσπαθείς να δικαιολογήσεις το πάθος σου για τα anime συγχέοντας το κατά οποιονδήποτε τρόπο με την εκκλησιαστική παράδοση. Καμία λύση δεν πρόκειται να φανεί εάν δεν καταφέρεις να απαλλαγείς από αυτό το πάθος σου.
Δεν κατηγορώ κανέναν, παρουσιάζω αλήθειες και όποιος έχει καλή προαίρεση της αποδέχεται, όποιος όμως θέλει να συνεχίσει με το πάθος του, απλώς πλάθει δικαιολογίες.
Το θέμα είναι ο θαυμαστής των anime να δει αυτά και να ρίξει τον εγωισμό του, να αποδεχτεί πως βλέποντας τα κάνει λάθος και να αλλάξει πορεία.
Αυτά, ελπίζω να σε κάλυψα.